Policija pronašla leševe osam beba, privedeni supružnici

Policija pronašla leševe osam beba, privedeni supružnici

Zvaničnik je izjavio da su muškarac i žena, u srednjim četrdesetim godinama, roditelji beba koje su pronađene mrtve na dva kraja imanja u selu Villers-au-Tertre, nedaleko od grada Lillea, javio je AP.

Zvaničnik nije bio ovlašten da se predstavi u javnosti jer je istraga u tijeku.

Nikakva druga informacija nije bila odmah dostupna. Tužitelj regije Nord planira održati press-konferenciju u četvrtak.

Francuska je bila poprište niza slučajeva u posljednjim godinama u kojima majke ubijaju svoju novorođenčad i kriju tijela.

U jednom slučaju, Celine Lisage priznala je sudu u ožujku da je ubila šestero svojih novorođenčadi, čiji su leševi pronađeni u plastičnim vrećama u njezinom podrumu u sjeverozapadnoj Francuskoj.

Druga Francuskinja, Veronique Courjault, osuđena je prošle godine zbog ubojstva troje svoje novorođene djece. Njezin suprug je otkrio dva leša u zamrzivaču dok su živili u Južnoj Koreji. Tijekom suđenja psihijatri su svjedočili da je ona patila od psihičkog stanja poznatog kao "poricanje trudnoće".

Njemačka je također zabilježila niz sličnih slučajeva. U jednom, žena je osuđena za ubojstvo u 2006. godini i osuđena na maksimalnih 15 godina zatvora zbog ubistva osam svojih novorođenih beba i što ih je ukopala u vaze sa cvijećem i stavila ih u akvarij u vrt njezinog roditeljskog doma u blizini njemačko-poljske granice.