Policija poslala najbolje istražitelje u lov na ubojicu

prometna nesreća, Neum, hrasno, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, droga, crna kronika, pc centar, pljačka, Sarajevo, ubojstvo, fotograf, crna kronika, crna kronika, Martin Jozić, crna kronika, pljačka, Mostar, zlatarnica, crna kronika, Slavija, navijači, huligani, Mostar, stup, prometna nesreća, dojava, bomba, Mostar, prometna nesreća, utapanje, pogibija, Mostar, lažna dojava, Srećko Bošnjak, Mostar, Široki Brijeg, krađa, policijska akcija, meteor, uhićenja, prometna nesreća, pogibija, pogibija, Mostar, prometna nesreća, Konjic, prometna nesreća, Ljubuški, droga, policija, Ljubuški, provala, MUP ŽZH, vjetar, kamion, Stolac, prometna nesreća, pogibija, Tomislavgrad, šokantno, pro

Policijski glasnogovornik Halid Emkić jučer nam je rekao da je brčanska policija formirala poseban istražiteljski tim u kojem se nalaze najiskusniji i najsposobniji istražitelji iz njihovih redova.

Oni sada međusobno surađuju i uzimaju izjave te analiziraju tragove kako bi što prije ušli u trag ubojici. Već prekjučer policajci su okupirali selo Boće u kojem se ubojstvo dogodilo. Istražitelji su raspoređeni po različitim lokacijama u selu. "Okupili smo poseban policijski tim koji je zadužen za rad na ovom slučaju.Tu se nalaze istražitelji koji su se dosad posebno iskazali u rasvjetljavanju sličnih kaznenih djela. Njihov glavni cilj je otkriti tko je usmrtio starca", govori Emkić. On kaže da istraga ide u pozitivnom smjeru. "Nadamo se da ćemo skoro uhititi počinitelja.

I ranije smo se iskazali u rješavanju sličnih kaznenih djela pa vjerujemo da će to i ovaj put biti slučaj", optimističan je policijski glasnogovornik. Ipak, zasad još uvijek nitko nije uhićen zbog Jozićeva ubojstva. Podsjetimo, Martin Jozić je u ponedjeljak brutalno izudaran u garaži svoje kuće, a već sljedećeg dana je umro u bolnici od teških ozljeda. Zbog ovog ubojstva čak je bila odgođena redovita sjednica Vlade, a kasnije je održana izvanredna sjednica na kojoj je jedna od glavnih tema bio uznemirujući zločin koji se dogodio u kući Martina Jozića. Mještani Boća, brčanskog sela u kojem je Martin živio, čak su zaprijetili da će početi trajno napuštati svoje selo ako im policija i vlast ne mogu jamčiti sigurnost u njihovim domovima. Na društvenim mrežama od utorak kruži i poziv za potpisivanje peticije za smjenu odgovornih u lokalnoj vlasti Distrikta zbog toga što nisu, kako se navodi, na vrijeme stvorili uvjete za siguran život građana. Naime, u ovom selu su se i ranije događali napadi na ljude u njihovim kućama. Povodom napada na Jozića oglasile su se i brojne političke stranke koje su redom osudile ovaj događaj i zatražile što hitnije uhićenje počinitelja. Što se tiče napada na Jozića, mještani su kobnog dana vidjeli nepoznatog visokog i mršavog muškarca blizu njegove kuće. No, tada na to nisu obraćali osobitu pozornost. Kasnije su saznali da je Martin brutalno pretučen u svom domu.

Premlaćena je i njegova supruga Janja. Nju je netko izudarao po glavi te se oporavlja u bolnici. Martina je ubojica svezao i tukao i čak mu je navukao vreću preko glave. Martinovo krvavo tijelo je našao šurjak. "Skinuo sam mu vreću s glave. On je tada od bola zajaukao. Bio je živ. Oprao sam mu krv s glave i ruku. Pozvao sam policiju i Hitnu koja je brzo stigla i odvezla ga u bolnicu", prepričao je Martinov šurjak. Nažalost, Martin je kasnije umro u bolnici. Inače, Jozić je samo dva dana prije ubojstva stigao u Brčko iz Austrije kako bi proveo uskrsne blagdane u rodnom selu.

Piše: I. Herceg / Dnevni list