Spriječen lanac krijumčarenja i trgovine drogom, uhićena i dva Mostarca

Spriječen lanac krijumčarenja i trgovine drogom, uhićena i dva Mostarca
U subotu je uhićeno šest osoba, od kojih su četiri proslijeđene Tužiteljstvu, a dvije puštene iz razloga poznatih policiji koja i dalje radi na ovom slučaju, izjavio je danas na press - konferenciji u županijskom ministarstvu unutarnjih poslova načelnik odjela za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Adem Mulić.

Tijekom akcije su zaplijenjeni: 11 kilograma marihuane, 70 grama amfetamina, određena suma novca koji potiče od preprodaje droga i streljiva za pištolje, više mobilnih telefona i ugovora o unajmljivanju rent-a-car auta korištenih u krivičnim djelima grupe.

Osobe uhićene u ovoj akciji su iz Sarajeva, Berana (Crna Gora), Jablanice i Mostara.

Županijskom tužiteljstvu dostavljeno je službeno izvješće protiv Sarajlija M.M. i D.D., rođenih 1978. godine, kao i L.E., rođenog 1979., zatim protiv T.B. iz Berana, nastanjenog u Sarajevu, rođenog 1977., Mostarca B.A., nastanjenog u Jablanici (1988.) te protiv E.S., rođenog 1979. godine u Mostaru, gdje je i nastanjen.

Osnovano se sumnja da su oni dogovorili preprodaju marihuane i amfitamina na području Sarajeva i Hercegovine.

Zaplijenjenu drogu i ostali materijal policija je pronašla pretresom uhićenih, vozila koja koriste, kao i više stanova na području općina Novo Sarajevo i Ilidža.

Fena