Policija iz Viteza na nogama zbog jezive prijave

Policija iz Viteza na nogama zbog jezive prijave
... sada trinaestogodišnje djevojčice, a koje se, sudeći po prijavi, dogodilo prije tri godine.

Sugovornik Nezavisnih novina iz MUP-a Srednjobosanske županije potvrdio je uhićenje jedne osobe, te dodao da se detalji ne smiju otkriti s obzirom na to da je cijeli slučaj jako osjetljiv. Zbog toga nisu priopćeni ni inicijali osumnjičenog.

- U ovom momentu jako je bitno da ne otkrivamo ostale okolnosti jer nam je cilj da zaštitimo samu žrtvu. U svakom slučaju, mogu vam tvrditi da se na ovom događaju radi sa maksimalnom pažnjom, a kako bi se utvrdile sve okolnosti o ovoj prijavi - pojašnjava naš izvor, koji je insistirao na anonimnosti.

Službeno je iz MUP-a SBŽ potvrđeno da na slučaju rade u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom, a nakon što je tijekom proteklog vikenda u Policijskoj postaji Vitez prijavljen spolni odnos sa djetetom, koji je, po prijavi, počinjen prije tri godine.

Iako, dakle, istražitelji ne žele otkrivati kakvim informacijama raspolažu, neslužbena saznanja su procurila pa se tako spekuliše da je uhićeni muškarac dvadesetdvogodišnjak.

Također je objavljeno da je on uhićen nakon što su roditelji prijavili da im je kćerkica napastvirana. Osumnjičeni muškarac je, navodno, susjed djevojčice i njenih roditelja.

U svakom slučaju, nakon prijave sve je shvaćeno krajnje ozbiljno i djevojčica je, po dostupnim informacijama, odmah upućena u bolnicu na preglede. Ginekološki pregled je, po neslužbenim saznanjima, pokazao tragove seksualnog zlostavljanja.

Više detalja, odnosno odgovori na brojna pitanja o cijelom ovom slučaju trebalo bi da budu poznati narednih dana.

Foto: Ilustracija