Policija ima trag: Krije li tajnu ubojstva Lane parkirano vozilo ispred jedne kuće!?

istraga ubojstva, lana bijedić, istraga, mup, lana bijedić, mobitel, josip aničić, mobitel, lana bijedić, vještačenje, mobitel, lana bijedić

Tragično stradala djevojka Lane Bijedić propješačila je sama cijeli put od autobusnog kolodvora u Čapljini do blizine mjesta ubojstva u mjestu mjestu Studenci kod Ljubuškg, ekskluzivno doznaje Večernji list iz izvora bliskih istrazi.

Snimke s izuzetih kamera, kao i više svjedoka koji su se javili policiji u ZŽH-u, potvrdili su kretanje djevojke u posljednjim satima života.

Policiji se svakodnevno javljaju građani, svjedoci s korisnim informacijama koje su im do sada dosta pomogle. Misteriozno u cijelom slučaju je to što je toliko vezalo Lanu za to mjesto, s obzirom na to da je čest sama, s prijateljima, s majkom dolazila na Božjak, Kravicu, Trebižat.

Mještani svjedoče kako se ljetos, prilikom boravka na Božjaku, znala fotografirati uz vodu, u kafićima i restoranima uz vodu, ali i raspitivati se za te i neke druge lokacije na tom području. To mjesto i okolica jako su je zanimali. To pokazuju i fotografije s njezina Facebooka koji je izbrisan te njezine majke i prijatelja s kojima je dijelila slike.

Te nesretne nedjelje Lana se na ruti kojom je pješačila povremeno zaustavljala i osvrtala oko sebe i sve je izvjesnije da je prethodno postojao neki dogovor, odnosno da je nekoga čekala ili s nekim dogovorila susret.

Možda najvažnija informacija do koje su policija MUP ZŽH-a došli u razgovoru s građanima, a koja bi možda mogla uskoro pomoći u odmotavanju slučaja i otkrivanju počinitelja, je automobil koji je viđen neposredno kod mjesta ubojstva.

Kako ekskluzivno doznaje Večenji list, automobil je lociran u blizini, u jednom od okolnih sela, ispred obiteljske kuće. Međutim, vozilo još nije izuzeto i još se nije počelo s vještačenjem, a razlog je što MUP-u ZŽH još nje odobren nalog da ga se vještači, a dok se to ne učini, policija nema zakonske ovlasti izuzeti vozilo.

Na potezu je Tužiteljstvo ZŽH da što prije ishodi nalog kako bi se vidjeli rezultati vještačenja, odnosno može li se ovaj automobil povezati s mjestom ubojstva i kako.

Policiji je, kako su Večernjem listu rekli izvori bliski istrazi, prioritet broj jedan rješavanje ovog zločina i uhićenje počinitelja te da nama smisla u takvoj situaciji danima čekati nalog za izuzimanje vozila.

U MUP-u i policiji ZŽH-a, u kojoj doslovno danonoćno rade na istrazi ovog slučaja koji je potresao BH i širu regiju, ništa se ne prepušta slučaju, tako da se sporni automobil, doznajemo, motri 24 sata. Očekuje se kako će nalog već danas biti odobren, i početi se s vještačenjem vozila.

Kako je jučer za bh. medije kazao Josip Aničić, tužitelj Tužiteljstva ZŽH koje provodi istragu, vjerojatno se ne radi o zločinu iz strasti, što je bila jedna od prvih sumnji, već je vjerojatno riječ o djelu potpuno neuračunljive osobe.

I proteklog vikenda za policiju i istražitelje nije bilo odmora, na više lokacija i paralelno na nekoliko stvari radili su na slučaju ubojstva Lane Bijedić. Još traje pretraga terena gdje se dogodilo ubojstvo, vještačenje laptopa i izuzetih stvari iz stana u kojemu je Lana u Mostaru živjela s majkom Ninom, dekanicom Fakulteta informacijskih znanosti na Univerzitetu Džemala Bijedića u Mostaru. Čekaju se i informacije iz Lanina mobitela za koji se vjeruje da će pokazati posljednje pozive i poruke koje je Lana i kome uputila tog 6. listopada.

U subotu je pak u Beogradu kremirano Lanino tijelo, a majka Nina je između ispraćaja u Mostaru i kremiranja u Beogradu završila, kako su Večernjaku kazali prijatelji i obitelj, u bolnici, i to u Tuzli. Policija će nakon povratka obitelji, rodbine i prijatelja u Mostar, obaviti ponovno razgovore i s majkom i s užom obitelji te Laninim prijateljicama.

Počeo je novi tjedan, a policija i istražitelji nastavljaju intenzivan rad na razrješenju ovog misterioznog i brutalnog ubojstva koje je malo ljubuškog mjesto stavilo u središte crne kronike i potreslo sve u BiH i šire. Svi zajedno se nadaju kako će brojni kraci koje je policija ZHŽ-a poduzela i poduzima iz dana u dan dovesti do odgovora na brojna pitanja u ovom slučaju.

Ispod vijadukta u Studencima, koje je bilo poznato po tišini i prirodnim ljepotama, danas je policijska traka koja podsjeća na stravičan zločin koji se zbio 6. listopada, kada je u rijeci Studenčici pronađeno tijelo Lane Bijedić, s tragovima udaraca i davljenja.

Lana Bijedić trebala je kobnog dana otputovati u Sarajevo na početak studija, okrenuti novu, studentsku stranicu u svom životu. Ali njezin je život prekinut na brutalan način. Brojna su pitanja za istražitelje u cijelom slučaju, od toga što je mladu Mostarku dovelo do Čapljine, pa onda do Studenaca. Što ju je vezalo sa ovaj kraj, s kim se poznavala…

Lana je kod sebe imala samo mobitel i osobe stvari, nije imala nikakvu torbicu, ruksak ili nešto slično, što govori kako se namjeravala vratiti kući do vlaka za Sarajevo u koji se trebala ukrcati s kolodvora u Mostaru u 17 sati prošle nedjelje. Policija vjeruje kako će sve pokrenute aktivnosti vrlo skoro dati rezultate kako bi se ovaj slučaj razriješio.