Policajci uhitili petoricu dilera droge

Osnovano se sumnja da su Hadžimusići u proteklom razdoblju ostvarivali kontakte s nepoznatim osobama od kojih su nabavljali neutvrđene količine marihuane, koju su čuvali i pripremali za preprodaju u iznajmljenom stanu u Ulici Ismeta Mujezinovića u naselju Breka.

Drogu su potom prodavali narkomanima u Sarajevu, među kojima je bio i Mulić. Pretresom iznajmljenog stana i osumnjičenih od Smaje Hadžimusića su oduzeta četiri paketića marihuane, mobitel, poluautomatska puška CZ kalibra 7,65 milimetara s nožem, od Velida Hadžimusića vrećica s marihuanom, drvena drobilica, digitalna vaga, dva mobitela i određena količina novca koja potječe od prodaje droge, dok je od Mulića oduzet paketić droge i mobitel. Zbog dilanja marihuane i speeda uhićen je Sanjin Mujanović (1987.), koji se tereti da je u zadnjih nekoliko mjeseci od još uvijek neidentificiranih osoba nabavljao drogu, ali i tablete amfetamina, koje je nakon prepakiranja prodavao narkomanima.

Po naredbi Suda pretresen je Mujanovićev stan u naselju Vraca, gdje je pronađeno i oduzeto 75 grama speeda, te 28 tableta ove droge, kao i dva paketića marihuane, džoint i dvije digitalne vage. Osim dilanja, Mujanoviću je na teret stavljeno i posjedovanje droge. Hakija Šurković (1983.) je također uhićen zbog dilanja speeda. Naime, pretresom kuće koju koristi u Ulici Sulje Jahića u naselju Buča Potok pronađeno je i oduzeto oko 250 grama speeda, određena količina marihuane, dva mobitela i pribor za prepakiranje droge. Hadžimusići, Mulić, Mujanović i Šurković su jučer uz službena izvješća predani sarajevskom Županijskom tužiteljstvu.

Piše: H.Rovčanin / dnevni-list.ba