Policajac iz Konjica ostao bez prstiju zbog eksplozije u dvorištu stare kuće

...detonaciju još nepoznate eksplozivne naprave, koja se dogodila prije jučerašnjih 13 sati u blizini njegove roditeljske kuće u Zabrđu kod Konjica, piše večernji.ba.

Teško ranjen

Iako teško ranjen i okrvavljen, uspio se sam svojim vozilom dovesti do Opće bolnice Konjić, gdje je nakon ukazane prve pomoći prevezen u mostarski CUM. Imavši slobodan dan, nesretni čovjek se dovezao iz Mostara, gdje stanuje sa suprugom i dvoje djece, te planirao proljetno čišćenje okućnice stare kuće kako bi i tako pomogao majci.

- Prema svemu sudeći, pronašao je iz rata zaostalu eksplozivnu napravu, najvjerojatnije je u pitanju nagazna mina, koja mu je pukla u lijeve ruke i glave.

Nije još posve jasno je li ju dodirnuo rukom ili nekim alatom. Inače, na tome mjestu je u ratu bila crta razgraničenja između zaraćenih strana pa su ostala minska polja. Upravo zbog toga istražitelji se nisu usudili pristupiti točnoj lokaciji, udaljenoj desetak metara od kuće, sve dok ne dođu pripadnici protudiverzijske zaštite MUP-a Hercegovačko- neretvanske županije.

Iskusni policajac

Lice mjesta je fotografirano s udaljenosti pa će se očevid obaviti tek dan kasnije. Nismo još stigli ni razgovarati s ozlijeđenim kolegom. Ozlijeđeni Velibor Marković je iskusni policajac koji već 14 godina radi ovaj posao - kažu iz Policijske uprave Konjic, gdje trenutačno isključuju mogućnost da je netko podmetnuo tzv. minu iznenađenja, paklenu napravu koja je umalo stajala života policajaca. Istraga bi trebala pokazati o čemu se u ovom nemilom slučaju doista radilo. Prema kazivanju njegovih poznanika, obitelj Marković je za rata proživjela tragediju, kada je smrtno stradao Veliborov brat.