Policajac i dva pljačkaša poginuli u razmjeni vatre u Srbiji

Srbija, pljačka, pogibija
U jutrošnjoj oružanoj pljački zlatarnice "Unca" u centru Vlasotinca ubijeni su 27-godišnji leskovački policajac Miroslav Stamenković i dva napadača, izjavio je načelnik Policijske uprave u Leskovcu Vladimir Žugić.

On je rekao da su policajac i napadači nastradali u razmjeni vatre i da se sve odigralo jutros oko 8.30 sati. Očevid je u tijeku.

Nezvanično, trojica naoružanih pljačkaša upali su u zlatarnicu odmah po otvaranju i vezali obje radnice što je vlasnik zlatarnice video preko video-nadzora i odmah obavijestio policiju.

Mladi policajac, koji se zatekao u blizini, pokušao je spriječiti pljačku, došlo je do razmjene vatre u kojoj ga je jedan od razbojnika teško ranio u prsa. Policajac je odmah odvezen, ali nažalost, izdahnuo je na samom ulazu u leskovačku bolnicu.

Razbojnici su se potom praznih ruku dali u bijeg džipom beranskih tablica. Za njima je odmah krenula policijska potjera, došlo je do razmjene vatre u kojoj je su ranjena dvojica pljačkaša od kojih je jedan odmah preminuo. Treći pljačkaš je uhićen.

Osumnjičeni da su počinili kazneno djelo razbojništva Darinko V. iz Berana i Velibor L. iz Bijelog Polja su ranjeni i od zadobivenih ozljeda su preminuli, dok je treći osumnjičeni Adnan Š. iz Berana lišen slobode i priveden u Policijsku ispostavu Vlasotince.

Tijekom dana Policijska uprava u Leskovcu izdaće službeno priopćenje o ovom događaju. Pljačka se dogodila u Nemanjinoj ulici u Vlasotincu, a taj dio varoši je blokiran.

srb.time.mk