Pokušao ubiti sina jer mu je preoteo partnericu

ljubomora

"Imali ste razloga da budete ljutiti, no tu ste ljutnju trebali riješiti na neki drugi način", poručila je sutkinja Maja Štampar Stipić Arsenu Dediću (45) dok mu je na zagrebačkom Županijskom sudu obrazlagala zašto ga je nepravomoćno osudila na jedinstvenu kaznu od četiri i pol godine zatvora.

A toliku kaznu dobio je zbog pokušaja ubojstva svog sina i općeopasne radnje.

Uz to, opozvana mu je ranija uvjetna osuda zbog prijevare. Mora platiti i 100.000 kuna sudskih troškova, a produljen mu je i istražni zatvor u kojem je od uhićenja u siječnju ove godine.

Prema optužnici, pucao je u svoga tada 18-godišnjeg sina, a motiv pokušaja ubojstva bila je ljubomora. Točnije, prema optužnici, njegov je sin stupio u ljubavnu vezu s Dedićevom partnericom, s kojom je Dedić bio u izvanbračnoj vezi. Revoltiran time, Dedić je 30. prosinca lani pozvao sina da se s njim provoza. Kada su se dovezli do Jaruna, Dedić je izvukao pištolj, okrenuo se prema sinu te povikao: – Ubit ću te!

Potom je prema njemu ispalio hitac, a nakon kraćeg naguravanja, sin je uspio izaći iz vozila i pobjeći. Njegov je otac ponovo htio pucati u njega, no kada je shvatio da mu je sin pobjegao, ispalio je tri hica u zrak, što je okvalificirano kao općeopasna radnja jer je u blizini bilo ljudi.