Pokolj u Zagrebu: Ubio šest osoba, pa počinio samoubojstvo

policija, Speed, MUP ZHŽ, Mario Miličević, Zoran Galić, pas tragač, Marko Banožić, Trebinje, šverc, pljačka, kokain, ubojstvo, bomba, udes, prometna nesreća, tučnjava, huligani, pljačka, banka, Beograd, ubojstvo, Srbija, droga, Mostar, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, prometna nesreća, Jablanica, samoubojstvo, Sarajevo, Atif Dudaković, ružići, prijetnje, policija, Incident, tv 1, Mostar, Trebinje, djelatnik, radnik, alem džemić, prometna nesreća, osuda, Anto Kafadar, Vitez, pogibija, Mostar, uhićenje, razbojnik, Ljubuški, kablovi, provala, Ljubuški, napad, štefica galić, lažna dojava, Mostar, bomba, GOŠK, napad, huligani, NK GOŠK, priopćenje, puška, bombe, Mostar, pokušaj ubojstva, samoubojstvo, našice, Mostar, policija, potjera, Mostar, Stolac, pljačka, prometna nezgoda, lašva, pogibija, sletjeli u trebižat, prometna nesreća, Čapljina, Posušje, prometna nesreća, pogibija, stravična prometna nesreča, prijateljice, tragedija, kutina, pu mostar, black pearl, zoran kapet

U Cimermanovoj ulici na zagrebačkoj Kajzerici u četvrtak oko 21.30 ubijeno je šestero ljudi. Ubojica je pobjegao te počinio  samoubojstvo.

Zagrebačka policija potvrdila je u 4.10h da je ubojica s Kajzerice počinio samoubojstvo. 'Još tijekom očevida policija ga je locirala u Brezovici. Prilikom uhićenja počinio je samoubojstvo', napisali su u poruci iz policije. U tišini, u nevjerici odmahivajući glavom lijevo-desno, u šoku prekrivajući lica – gledali su kasno sinoć stanovnici zagrebačke Kajzerice sa svojih balkona na Cimermanovu ulicu u kojoj se oko 21.30 sati dogodio u Hrvatskoj nezapamćen pokolj. Dva muškarca, tri žene i desetogodišnje dijete ubijeni su vatrenim oružjem, dok je pucnjavu jedino preživjela sedmomjesečna beba, koju je policija u kući pronašla neozlijeđenu.      

Čuli se krikovi

– U 21.30 zaprimili smo više dojava o pucnjavi u Cimermanovoj i po dolasku zatekli šest smrtno stradalih osoba, od čega jedno dijete 2009. godište – negdje oko pola dva ujutro pojasnio je načelnik PU Zagrebačke Marko Rašić, koji previše informacija nije odavao jer, kako je rekao, očevid je još bio u tijeku te će vjerojatno biti tijekom čitavog današnjeg dana. Temeljna i specijalna policija, kao i sve ostale snage, kazao je Rašić, odmah su raspoređene što po kvartu, što po čitavom gradu, a policija je odmah jednu osobu dovela u vezu s događajem te su za njom tragali. Tko je ta osoba, policija nije željela otkrivati, rekli su samo da je riječ o muškarcu. Na lokaciji na kojoj su pronašli šestero ubijenih, rekao je načelnik PU Zagrebačke, policija je postupala 2011. godine, ali “u događaju koji se ne dovodi u vezu s ovim događajem”. Iako su se sinoć kasno pojavile informacije da je ubojica uhićen, načelnik Rašić to je opovrgnuo, a Kajzerica je tijekom čitave noći u potpunosti bila blokirana. Baš kao i ulazi u Zagreb, na kojima su postavljene patrole, isto kao i na mostove na kojima se kontroliralo tko ih prelazi. Od same dojave o pucnjavi do dolaska policije u kvart prošlo je, kažu stanovnici Kajzerice, možda desetak minuta. – Najednom su samo nahrupili. Neki pod sirenama, neki bez njih, ali jurili su kao da nema sutra. Vjerojatno su uopće zaboravili upaliti bljeskalice – kazali su sinoć stanari kvarta u neposrednoj blizini Velesajma, područja jučer u potpunosti okruženog policijskim trakama. Sami inspektori odmah su krenuli i s ispitivanjem susjeda.

– Došli smo da vidimo kako možemo pomoći. Htjeli smo saznati barem nešto jer uglavnom se ovdje svi znamo, ali policija nas nije puštala blizu kuće – kazali su nam susjedi koje smo sreli na Kajzerici, a koje su policajci udaljavali iz Cimermanove. A dok su nam stanari kvarta ispričali kako su se Kajzericom tik pred pucnjavu čuli glasni ženski krikovi, a i da je vjerojatno riječ o ubojstvu iz ljubomore jer jedna od ubijenih žena navodno je bivša supruga ubojice, sami djelatnici PU Zagrebačke nisu bili posebno rječiti.

Ne pamte takav zločin 

– Više od trideset godina radim na očevidima i nešto ovakvo nikad nisam vidio – kratko nam je jučer, tupo gledajući u pod, rekao jedan od inspektora, čiji su kolege patrolirali noćas čitavim Zagrebom jer ubojica se nakon pokolja, kao što smo već spomenuli ranije, dao u bijeg. O kontrolama svih automobila javljali su Zagrepčani duboko u noć, a mjesto stravičnog zločina napuštali nisu ni oni koji mu žive u neposrednoj blizini. 

– Strah me jer nikad ne znate. Čovjek je to kojeg smo vjerojatno svaki dan gledali u trgovini, koji je možda šetao s tom svojom djecom, ako su bila njegova, kao što se priča. On se vjerojatno neće vratiti sad u kvart, budući da bježi, ali nekako se osjećam sigurnije čak vani na ulici među policijom, nego sama doma – rekla nam je jedna od stanarki Kajzerice, koju smo sreli u Cimermanovoj sa psom te u “bademantilu”. Neslužbeno, policija nam je rekla kako je dosad najveće ubojstvo bilo pet ubijenih na jednom mjestu, dok šestero mrtvih ne pamte ni oni najiskusniji djelatnici PU Zagrebačke. – Dijete. To je dijete koje ide u četvrti razred osnovne škole. Jednostavno ne mogu vjerovati da je netko takvom anđelu mogao oduzeti život – rekao nam je sinoć jedan od susjeda. 

Vecernji list