FOTO/VIDEO  Pogledajte kako Elvis iz Bihaća krade zlatne, a kupuje srebrne minđuše

Kako saznajemo u CJB Banjaluka Vehabović je uhićen u blizini graničnog prijelaza u Kostajnici.

- Nekoliko dana policija je tragala za Vehabovićem zbog sumnje da je na području koje pokriva CJB Banjaluka počinio više kaznenih djela, a među njima je i krađa u zlatari "Dejana". Osim njega u toj krađi učestvovala je i jedna ženska osoba za kojom se još traga.

On navodi da je osumnjičeni Vehabović od ranije poznat policiji Unsko-sanskog kantona, gdje je evidentiran i kao lice sklono uživanju teških droga.

- Riječ je o dugogodišnjem ovisniku o heroinu, koji je više puta privođen zbog krađa i drugih imovinskim deliktima. Poslije uhićenja sproveden je na kriminalističku obradu, a tijekom ispitivanja zapao je u narkomansku krizu pa je prevezen u Opću bolnicu u Gradišci gdje mu je ukazana liječnička pomoć.

Boško Vergić, vlasnik zlatarnice "Dejana" koja se nalazi u poslovnoj zgradi "Most", kaže da se krađa nakita dogodila 15. kolovoza ove godine. Koliko je Vehabović spretan u krađama svjedoči i podatak da su radnici zlatare tek poslije dva dana otkrili krađu, piše 'Press'.

- Radnici su primjetili da nedostaju velike zlatne naušnice, vrijedne 539 maraka. Pošto ih nitko nije prodao pregledali smo snimke s video nadzora i utvrdili da su ukradene 15. kolovoza u 17:36 sati. Alke je ukrao jedan par koji je tog dana ušao u radnju. Razgledali su nakit i djevojka je uzela da proba jednu zlatnu narukvicu. Dok joj je radnik kopčao narukvicu, momak je ispod njezine ruke pokupio alke i neprimjetno ih strpao u džep. Poslije toga ostali su u radnji još par minuta i čak su kupili srebrne naušnice - priča Vergić.