Poginuo tenisač Marin Šuica (15)

Marin Šuica, treći tenisač Europe u konkurenciji do 15 godina, u subotu, prije tjedan dana, putovao je u Rigu. Saša Tuksar, njegov trener i bivši Davis Cup reprezentativac, vozio je autocestom prema Budimpešti. Putovali su prema zračnoj luci odakle su trebali avionom u Latviju.

Prema pisanju dnevnika 24 sata, nekih 60 kilometara od Budimpešte njihov automobil se zabio u kamion. Mladi tenisač zadobio je teške ozljede glave. Njegov trener prošao je s lakšim ozljedama. Šest dana Marin se borio za život u bolnici u Szekesfehervaru, no nažalost preminuo je.

'Kako sam neslužbeno doznao, Tuksar je vozio prebrzo i Mađari to tretiraju kao kazneno djelo. I zato će, zbog istrage, kasniti pokop. Očekujemo da ćemo tijelo prevesti u Hrvatsku tek početkom sljedećeg tjedna', rekao je tajnik kluba koji je s užom obitelji u Mađarskoj.

Majka Palmira i otac Nikola svih šest dana probdjeli su uz Marinov bolnički krevet. Odmah poslije nesreće liječnici su utvrdili da nije moguć nikakav operativni zahvat te su mu životne funkcije održavali aparati.

'Bio je hrvatski reprezentativac, jedan od najtalentiranijih tenisača s ovih prostora. Ali prije svega nedostajat će nam kao prijatelj', neutješan je bio tajnik kluba koji ne može vjerovati da je Tuksar, koji je novinarima 24 sata bio nedostupan za komentar, tako neodgovorno vozio.