Poginulo troje pješaka, muž i žena stradali izbjegavajući pijanog vozača

policija
...čija je supruga Duška Rađević (36) iz Banje Luke preksinoć poginula na mjestu kada ju je velikom brzinom pregazio terenac koji je pobjegao s mjesta sudara.

Žurila na autobus

Inače, Duška je samo jedna od troje pješaka koji su prekjučer izgubili živote dok su hodali cestama diljem BiH. Nju je udario džip dok je preksinoć oko 20 sati pretrčavala tranzit u banjolučkoj ulici Krajiških brigada, a očevici kažu da je vozač bijelog BMW-a X5 samo produžio dalje.
U blizini se nalazilo mnogo ljudi koji su čekali autobus te su odmah pritrčali pomoći udarenoj ženi, ali ona je jako krvarila i umrla je na asfaltu. Njezin muž kaže da je Duška radila kao čistačica te da je žurila na autobus kada ju je udario terenac. I dok u Banjoj Luci policija traga za odbjeglim vozačem, dva slična slučaja zabilježena su u utorak i u Ključu te kod Tešnja.
U Vukovu kod Tešnja poginuo je Ibro Travančić (70) iz Jelaha, a njega je udario automobil Škoda dok je prelazio cestu. "Vozač se nije prilagodio uvjetima na cesti, s obzirom na to da je bilo sklisko zbog kiše i vjerojatno nije mogao zakočiti dok je Ibro prelazio ulicu. Iako su ga dijelila dva koraka do pješačkog, Ibro je išao mimo njega", kazao je Travančićev susjed Idriz Solo. U utorak je život izgubila i pješakinja Borka Baković (74) iz Ključa na koju je, dok je prelazila magistralnu cestu M-5 u Ključu, naletjela Škoda Fabia, kojom je upravljao 53-godišnji Hamid S.

Nesreća kod Doboja

Crni niz nastavljen je u utorak navečer nesrećom u kojoj su poginuli muž i žena Milica (61) i Đorđe (73) Babić iz sela Kostajnica kada su se autom zabili u kamion jer su izbjegavali pijanog vozača na magistralnoj cesti Doboj - Modriča, u mjestu Kladari. Oni su se vozili u Golfu kada im je pijani vozač Audija prešao na njihovu stranu ceste pa je muž Đorđe, koji je bio za upravljačem Golfa, pokušao izbjeći sudar, ali se pritom izvrtio i udario je u kamion kojim je upravljao Slavko Biljaka (52) iz Travnika. Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozač Audija, koji je omeo supružnike u Golfu, imao 2,34 promila alkohola u krvi.