PODIGNUTA OPTUŽNICA SIPA došla uhititi 36-godišnjaka, a on ih pokušao pregaziti autom

PODIGNUTA OPTUŽNICA SIPA došla uhititi 36-godišnjaka, a on ih pokušao pregaziti autom

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Nedima B. (1986.) iz Doboja, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da se, dana 21.12.2020. godine, na parking prostoru tržnog centra na području mjesta Kraševo-Jelah u općini Tešanj, upravljajući automobilom Škoda, oglušio na izdate naredbe policijskih službenika SIPA-e, koji su tom prilikom bili angažirani na poslovima lišenja slobode počinitelja kaznenih djela u okviru operativne akcije, sa zadatkom lišenja slobode navednog Nedima B., da bi optuženi potom napao službene osobe nasrnuvši na njih vozilom, te im nanio fizičke ozljede.

Optuženi se tereti da je napao službene osobe u institucijama Bosne i Hercegovine u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelj kaznenih djela, pri čemu su službenim osobama nanesene tjelesne ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na taj način Nedim B. je počinio kazneno djelo 'Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenih djela' iz članka 241b. stav 2. u vezi sa stavom 1. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.