Podignuta optužnica protiv šest osoba iz Čapljine, Stoca, Nikšića, Banja Luke

Podignuta optužnica protiv šest osoba iz Čapljine, Stoca, Nikšića, Banja Luke

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv: Zvonka Perića, rođenog 19.10.1978. iz Stoca; Vedrana Falaka , rođenog 12.8.1979. iz Čapljine;  Željka Rebca, zvanog Želja“, rođenog 22.3.1970. iz Čapljine; Mire Šutala, rođenog 10.9.1974.  iz Stoca; Dragana Orbovića,  rođenog 28.1.1970. iz Nikšića, Crna Gora, koji se nalazi u pritvoru i Stanka Savića, rođenog 27.3.1970.  iz Banja Luke, nalazi se u pritvoru.

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo organiziranog kriminala iz članka 250. KZBiH, u svezi s kaznenim djelom neovlaštenog prometa droga iz članka 195. KZBiH. 

U optužnici se navodi da je optuženi Zvonko Perić organizirao skupinu ljudi radi nabavljanja, krijumčarenja i prodaje marihuane „skunk“, iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu i dalje u Republiku Hrvatsku, a ostali optuženi kao članovi zločinačke organizacije, sudjelovali u nabavci, krijumčarenju, transportu i prodaji droge. 

U optužnici se navodi da su optuženi na navedeni način, u nekoliko navrata, izvršili krijumčarenje marihuane - „skunk“, u ukupnoj količini od oko 108 kilograma, čija cijena na ilegalnom narkotržištu u zemljama zapadne Europe iznosi više stotina tisuća eura. 

Dvojica optuženih nalaze se u pritvoru, a četvorica su pod sudskim mjerama zabrane napuštanja boravišta i redovitog javljanja policiji. 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(Fena)