Pljačkašima iz Tasovčića produžen pritvor

...Mirzi Klačaru (1985) i Aliji Glavniću (1974), obojica iz Sarajeva, do izricanja prvostupanjske presude, s tim što će pritvor trajati najduže do dvije godine računajući od 18. listopada kada je potvrđena optužnica.

Kako stoji u optužnici Županijskog tužiteljstva, prvopotuženi Klačar i drugooptuženi Glavnić zajedno su s Adisom Gabelom (1972.) iz Sarajeva, te Adnanom Bajrićem koji je u bjekstvu, 22. lipnja ove godine na veletržnici u Tasovčićima kod Čapljine u cilju pribavljanja osobne koristi izvršili razbojstvo nad Ivanom Bebekom, te mu tom prigodom  oteli oko 22 tisuće maraka, a novac kasnije međusobno podijelili.

Tužitelj Županijskog tužiteljstva Predrag Tomić je kao razloge za prijedlog produženja pritvora Mirzi Klačaru i Aliji Glavniću  naveo to što su već ranije obojica osuđivani u više navrata, te da je riječ o teškom kaznenom djelu razbojništva jer je uporabljen pištolj i elektrošoker za koji je, prema njegovim tvrdnjama, vještačnjem utvrđeno da može proizvesti smrt.

Također, tužitelj je naveo da iz dokaza koje posjeduje Tužiteljstvo nedvojbeno proizilazi da su spomenuti počinili kazneno djelo razbojstva.

(Fena)