Plesač splitskog HNK seksualno zlostavljao 7-godišnje dijete

Osnovano se sumnja da je u zadnje dvije.godine na području Splita seksualno zlostavljao svoje 7-godišnje dijete, piše slobodna dalmacija.

Sina je prisiljavao na analni i oralni spolni odnos, koristeći vrijeme preko vikenda koje je dijete provodilo s njim.

Uz odgovarajuću kaznenu prijavu doveden je istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.

On ga je pustio da se brani sa slobode, uz mjeru zabrane približavanja djetetu.

O seksualnom zlostavljanju policija je doznala u suradnji s Centrom za socijalnu skrb. Roditelji nesretnog dječaka su razvedeni. Otac je viđao sina preko vikenda jednom do dva puta mjesečno.

- Sve smo doznali iz medija - kazao je za Jutarnji list Davor Vuković, zadužen za odnose s javnošću u splitskom splitskom HNK-u gdje su potpuno zatečeni viješću o privođenju plesača. Vuković tvrdi kako o tom slučaju apsolutno ništa ne znaju pa ni o kome se radi. - U povijesti ove kazališne kuće nikad ništa slično nije zabilježeno - kazao je Vuković.

Ravnateljica baletnog studija Almira Osmanović koja se s ansamblom nalazi na turniji po Italiji nije bila dostupna za izjavu. Duško Mucalo, vršitelj dužnosti intendanta splitskog HNK rekao nam je kako je riječ tek o prijavi pa je prerano komentirati.

"Kada dobijemo službeno izviješće, tada ćemo ga komentirati i postupiti u skladu sa zakonom", dodao je Mucalo, i sam iznenađen ovom nemilom viješću.