Pedofil s Novog Zelanda snimao djecu na plaži

Na prijedlog općinske tužiteljice Tamare Torić, sutkinja istrage Županijskog suda Ksenija Zorc odredila je jednomjesečni istražni zatvor Davidu Thomasu Rayu (61), britanskom državljaninu s prebivalištem u Novom Zelandu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iskorištavanja djece za pornografiju.

Po svemu sudeći nakon što je tužiteljica provela dokaznu radnju prvog ispitivanja zbog osnovane sumnje da je Britanac na ičićanskoj plaži tajno snimao golišavu dječicu, Britanac će zbog opasnosti od ponavljnja djela i opasnosti od bijega ostati u istražnom zatvoru uz mogućnost izlaska uz određenu visinu jamstva u iznosu 150 tisuća kuna.

Tijekom proteklog vikenda osumnjičeni Britanac koji ljetuje s kćeri u kampu u Ičićima, očigledno je svojim ponašanjem izazvao podozrivost i sumnju kupača u njegovoj blizini. Građani su reagirali i pozvali opatijsku policiju i iznijeli im svoje sumnje da Britanac snima golišavu djecu.

Sumnje su se obistinile, policija je kod Britanca pronašla audio-video kameru u obliku privjeska za ključeve, fotoaparat i mobilni uređaj koji ima mogućnost snimanja i već preliminarnim izlistom fotografija i video zapisa bilo je jasno da je 61-godišnjak isključivo snimao dječicu, konkretno, njihove spolne organe.

S obzirom na takvo otkriće, Britancu je izvršen pretres šatora u kampu u kome boravi i tom prilikom izuzet je priličan broj video zapisa i snimaka na kojima su isključivo golišava dječica koju je pohotni muškarac iskoristio za zadovoljenje svoje bolesne mašte.

Riječka Policijska uprava oglasila se kratkim priopćenjem u ovom konkretnom slučaju navodeći da su »policijski službenici opatijske Policijske postaje u suradnji s djelatnicima Sektora kriminalističke policije PU primorsko-goranske proveli kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim britanskim državljaninom, te zahvaljujući dojavi građana, muškarac je u petak, 22. kolovoza zatečen na plaži u Ičićima gdje je uz uporabu prikrivene opreme snimao djecu. Pronađena oprema i drugi predmeti su mu oduzeti.«

novilist.hr