Paravinja odbija poligraf, policija sumnja da laže

Kako prenosi Nova TV, hrvatski policijski tim u Sarajevo nosi obimni fotomaterijal lokacija koje su pretražili, jer na taj način namjeravaju pritisnuti Paravinju da više ne odgovara kao dosad-ne sjećam se. Također, neslužbeno se može čuti da policija u istrazi sve više sumnja u Paravinjin iskaz, jer do danas uporno izbjegava da ga podvrgnu detektoru laži.

"Iako bi se Paravinja na sudu u Sokolcu trebao pojaviti 6. srpnja zbog optužbi za silovanje i pokušaj silovanja u BiH, moguće je da on ranije bude izručen Hrvatskoj", kazala je Bakić i dodala kako je to stvar dogovora i napomenula da je teži zločin za koji je Paravinja optužen u Hrvatskoj od onog u BiH.

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa je zatražilo od Bosne i Hercegovine izručenje Dragana Paravinje. "Danas u jutarnjim satima upućena je molba sa zahtjevom za izručenje Dragana Paravinje.", potvrdila je za Index glasnogovornica Ministarstva pravosuđa Vesna Dovranić. dodajući kako s obzirom na cijelu situaciju Ministarstvo očekuje da BiH izruči Paravinju nama. "No, to je njihova stvar i njihova odluka, pa ćemo vidjeti što bude.", kaže Dovranić.