'Pao' sa više od pola kilograma heroina

uhićenje
Slovenski državljanin Andrej Petovar (39) smješten je jučer poslijepodne u riječki zatvor, nakon što je otkriveno kako u automobilu preko granice krijumčari više od pola kilograma heroina. S obzirom na to da se u riječkoj regiji gram heroina prodaje uglavnom za oko 200 kuna, procjenjuje se da vrijednost zaplijenjene droge iznosi oko 15 tisuća eura. To je jedna od većih zapljena heroina u riječkoj regiji u posljednje vrijeme.


Petovar - za kojeg se navodi da je nezaposleni bravar, vlasnik lokala u Domžalama, a s adresom u Kočevju - zatečen je s popriličnom količinom droge u petak navečer, oko 20 sati, na graničnom prijelazu Rupa. U automobilu »opel astra« pronađen je paket sa smeđom praškastom materijom, za koju je preliminarnim ispitivanjem utvrđeno da je heroin, u količini od 565 grama.

Okolnosti kako je došlo do otkrivanja droge i gdje je ona točno bila sakrivena nisu službeno priopćene, ali se neslužbeno saznaje da je paket s drogom omotan folijom pronađen u »tapecirungu« u putničkom dijelu automobila, uguran kroz otvor gdje se inače nalazi svjetlo.

Slovenac je uhićen, a nakon okončanog policijskog kriminalističkog istraživanja priveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, gdje je poricao da je drogu imao radi daljnje prodaje. Tvrdio je da je heroin bio za njegovu osobnu uporabu, da je dugogodišnji ovisnik o heroinu te ga konzumira dnevno i do tri i pol grama.

Objašnjavao je da je drogu nabavio u BiH, plativši je 4.000 eura. Naveo je da je dosad u Sloveniji izdržao dvije zatvorske kazne zbog delikata vezanih za drogu. Prema njegovim riječima, živi s djevojkom u Ljubljani.

Slovenac je poslije ispitivanja u tužiteljstu predveden pred sutkinju istrage Županijskog suda u Rijeci Kseniju Zorc, koja je prihvatila prijedlog DORH-a i odredila mu istražni zatvor zbog dvaju razloga, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao pobjeći i ponoviti kazneno djelo. Tužiteljstvo je plediralo za istražni zatvor naglašavajući da je riječ o povećoj količini »teške« droge.


Hina