Pao 'balkanski Pablo Escobar': Godinama je bježao policiji, ali onda se dogodilo nešto dotad nezamislivo

mup rs-a
predao se policiji nakon što je tri godine proveo u bijegu i nakon desetak bezuspješnih pokušaja policije da ga uhvati i privede pravdi.

Još od svibnja 2016. godine Balili izbjegava uhićenje, navodno zbog političkih veza, ali i mreže podrške u gradu Sarandi na jugu Albanije. No u veljači 2017. godine zbog pritiska zapadnih saveznika Albanija stavlja Balilijevo uhićenje na listu prioriteta. Naime, lanac droge "balkanskog Pabla Escobara", kako su ga mediji prozvali, proširio se i na teritorije susjednih zemalja i NATO saveznika.

Šake i jaja letjeli na sve strane: U ukrajinskom parlamentu došlo do sveopće tučnjave, u Albaniji gađali premijera
Balili se na kraju sam predao vlastima, a na upit novinara što mu je bilo ponuđeno za predaju, albanski ministar unutarnjih poslova Sander Llešaj odgovorio je -"zagarantiran fer postupak", prenosi Al Jazeera Balkans.

Na višestruko pozivanje američkog veleposlanika u Tirani Donalda Lua da se Balilija što prije privede pravdi, albanski premijer Edi Rama pozvao je policiju da to svakako učini prije dolaska Luova nasljednika.

Balili sve optužbe odbacuje, ima dva odvjetnika od kojih je jedan u Grčkoj, a njegovi odvjetnici tvrde da dokazi protiv njega nisu dovoljno jaki.

Nalazio se u bijegu nakon što ga je grčka policija, u suradnji s američkom agencijom za borbu protiv droge, optužila za krijumčarenje 700 kilograma marihuane u Grčku. Tad je i posljednji put viđen u javnosti prije predaje albanskoj policiji.