FOTO  Ovo je inspektor koji se jučer ubio u zgradi SIPA-e

Ilija Tomas
Avaz.ba

Ilija Tomas, iskusni 56-godišnji istražitelj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) počinio je jučer samoubojstvo u prostorijama ove policijske agencije. Tomas se ubio iz službenog pištolja u 10.30 sati, potvrđeno je i iz Okružnog tužiteljstva Istočno Sarajevo.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo MUP-a RS, ali i nadležni tužitelj Okružnog tužiteljstva. Za sada se ne znaju motivi ovog tragičnog slučaja koji je šokirao sve uposlenike i Upravu SIPA-e.

Neslužbeno se saznaje da je Tomas, koji je bio viši inspektor zaposlen u SIPA-inom Centru za istraživanje ratnih zločina, kojim rukovodi Edin Malkić, jučer došao na posao, zadužio službeno oružje i potom se ubio u oružarnici.

Prije toga, kolegama, s kojima je trebao otići na službeni zadatak, kazao je da ga sačekaju u automobilu. Ubrzo je uslijedio pucanj, što je izazvalo paniku među pripadnicima ove agencije.

U početku nitko nije znao što se točno dogodilo, dok Tomasa u oružarnici nisu zatekli u lokvi krvi. Njegove kolege odmah su obavijestile i Hitnu pomoć i policiju, ali mu nije bilo pomoći.

Kako je neslužbeno rečeno za Avaz, nitko nije mogao ni naslutiti da bi Tomas mogao počiniti samoubojstvo. Važio je za uzornog kolegu i velikog profesionalca.