Otkriveni jezivi detalji ubojstva Antonije Bilić

...pored njega, otkriva detalje ubojstva zagrebački Večernji list.

Osuđeni Paravinja upravljajući kamionom marke MAN i dolaskom na raskrižje cesta kod mosta na rijeci Čikoli 7. lipnja u 10 sati ugledao je na suprotnoj strani ceste u smjeru Splita Antoniju Bilić koja je stopirala.

Kroz prozor ju je upitao hoće li s njim u Zagreb, a ona mu je odgovorila da ide u smjeru Splita. Paravinja se okrenuo tegljačem na cesti i stao kako bi je povezao. Kada je Antonia Bilić sjela s njim u kabinu tegljača na mjesto suvozača, on joj se u vožnji u smjeru Splita počeo nabacivati.

Tada se na neutvrđenom mjestu zaustavio i izašao iz tegljača. Krenuo je prema vratima suvozača s namjerom da s njom ostvari spolni odnos, otvorio je vrata i ušao u kabinu. Antonia Bilić, shvativši njegovu namjeru, prešla je na sjedalo vozača i pokušala otvoriti vrata kako bi pobjegla, a kako nije uspjela, nogama ga je odgurivala od sebe, opirala se, pitala ga tko je i pokušavala proći pored njega.

Paravinja ju je s ciljem da je usmrti i na taj način onemogući otkrivanje tog kaznenog djela uhvatio rukama oko vrata i stiskao sve dok nije osjetio da je prestala s otporom i da je mrtva. Zatim je njezino tijelo stavio na ležaj i odvezao se da bi tijelo skrio na nepoznatom mjestu.


Sutkinja Nives Nikolac iznijela je i stravičan opis pokušaja silovanja mlade djevojke na području Omiša 28. lipnja 2010. godine.

I tog je dana u gotovo isto vrijeme, odnosno u 10 sati kao i 7. lipnja 2011. godine, stao pokraj mlade djevojke, ovaj put na području Omiša kod jedne benzinske postaje. Zaustavio je tegljač kojim je upravljao i djevojku primio kao autostopisticu u nakani da s njom ima spolni odnos.

- Tijekom vožnje zatražio je da ruksak koji je djevojka držala između sjedala prebaci na stražnji ležaj. Tada je zaustavio kamion na zemljanom proširenju uz cestu pa uz izliku traženja nečega zbog brisanja vode koja se prolila, a što bi se nalazilo uz mjesto suvozača, zatražio od djevojke da sjedne u sredinu na mjesto vozača.

Kada je ona to učinila, otišao je na mjesto suvozača i naglo povukao zavjese kamiona. Gurnuo ju je na stražnje sjedište, govoreći joj: "Sad ćemo se ti i ja malo poigrati" tako da je oštećenica shvatila da se nalazi u opasnoj situaciji i počela uzmicati i plakati. Govorila mu je da ima dečka, da boluje od spolnih bolesti nastojeći ga odvratiti od spolnog odnosa, a on joj je protivno njenoj volji skinuo odjeću tako da je ostala potpuno gola govoreći joj kako će je morati je..ati i ozlijediti ako ne prestane s otporom. Skinuo je svu odjeću sa sebe i ostao samo u majici. Uhvatio ju je za glavu i vukao prema svom spolovilu da bi se ona cijelo vrijeme izmicala. Zatražio je od nje da legne, a kada je ona to odbila, gurnuo ju je u ležeći položaj i legao pokraj nje dodirujući je rukama po ramenima, grudima, a što je trajalo sve do višekratnih poziva na njegovu mobitelu. Kada se nakon nekoliko propuštenih poziva odlučio ustati i krenuti uz komentar da ga zove bivša žena, oštećenu je ostavio kod Šestanovca - navela je sutkinja iz čega se definitivno moglo zaključiti da je djevojka najvjerojatnije samo zbog poziva uspjela spasiti svoj život.