Otac ubijenog vehabije iz Mostara prijetio odvjetniku

sud mostar
Naime, otac ubijenog je u sudnici prišao jednom odvjetniku od 11 optuženih te prijeteći prstom rekao: "Zaklat ću te!" Prethodno mu je prilazio i Magdyjev brat govoreći: "Vidjet ćemo se na onom svijetu!"

Sud je obrani prethodno odbio traženu rekonstrukciju masovnog noćnoga sukoba oko 50 osoba ispred Šarića džamije u mostarskom naselju Luka, a otac je u završnoj riječi od optuženih zatražio 52.000 maraka odštete. Presuda je najavljena za srijedu, piše DNEVNI AVAZ.

Tako je okončan sedam godina dugi proces za sudjelovanje u kobnoj tučnjavi, a za što prijeti kazna do tri godine zatvora Igoru Salčinu, Erolu Begoviću, Adnanu Ivkoviću, Nedžadu Klariću, Senaidu Krhanu, Fadilu Bećiroviću, Skenderu i Hadžiji Gašu, Edinu Prgudu i Zenelu Beriši, kao i Harisu Dvizcu koji je pobjegao u inozemstvo.

Sve je počelo iz "na oko" banalnih razloga, kada je pijani Erol svojim vozilom na parkiralištu projurio pokraj Harisa, što mu je ovaj odmah prigovorio. Nakon svađe i naguravanja, Erol je nogom udario i na zemlju oborio Harisa koji pri padu slomio lijevu ruku. U pomoć su mu priskočili vjerski istomišljenici pa se Erol dao u bijeg i svojim prijateljima, koji su tu večer u blizini slavili godišnjicu 401. brigade, povikao: "Ubiše me vehabije!"

Nije puno trebalo da dođe do obračuna iako su neki od sudionika prethodno govorili: "Mi smo muslimani, što nam ovo treba!"

Iako je nekad trenirao borilačke vještine, slabije građeni i boležljivi Magdy, koji je, nakon povratka iz Norveške, kao bivši student Pravnog fakulteta u Sarajevu živio povučeno, na relaciji kuća - džamija, očito se nije nadao iznenadnom udarcu šake te je i glavom udario o asfalt, što se ispostavilo smrtonosnim. Njegov brat, koji je također bio među vjerskim pristašama, javno je okrivljavao Salčina, ali za to nije bilo dokaza, dok su snimke tučnjave objavljene na YouTube bile iznimno loše kvalitete. 

Izvor DNEVNI AVAZ