Otac Sunite Hindić: 'Nisam se viđao s kćerkom, ali mi je žao što je ubila čovjeka'

Otac Sunite Hindić: 'Nisam se viđao s kćerkom, ali mi je žao što je ubila čovjeka'

Vjerujem u tužiteljstvo i sud. Neka svako odgovara za svoje postupke, ovim riječima jučer je otvorio dušu Esad Hindić, otac Sunite Hindić-Bošnjaković (21). Njegova kćerka sumnjiči se da je hicem iz pištolja usmrtila Ninu Ivankovića (55), vlasnika motela „Vila Ivanković“ u mjestu Buna pored Mostara.

Nije je vidio

S Esadom smo razgovarali nakon što je pokušao posjetiti kćerku u pritvoru.

"Bio sam gore (Mostar, op. a.) u tužiteljstvu, ali mi nisu dozvolili da ju vidim. Dobila je 30 dana pritvora" - rekao je Esad za Avaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš sagovornik priznaje kako nije bio u najboljim odnosima s kćerkom, ali podvlači da vjeruje u svaku riječ koju je izgovorila tokom saslušanja. Sunita je, između ostalog, tvrdila da se igrala pištoljem te da je slučajno opalio.

Ona je oduvijek htjela biti velika zvijezda, a ja se s tim nisam slagao. Zato se nismo viđali... Ali ne vjerujem da je u stanju namjerno ubiti čovjeka. U medijima sam pročitao da je i ranije imala problema sa zakonom... Nisam upućen u odnos Sunite i tog gospodina. Mogu samo reći da mi je žao. Kamo sreće da je makar ranjen, da je preživio - u jednom dahu priča Esad.

Prema njegovim riječima, ne želi da se stvara pogrešna slika o njegovoj obitelji.

Pogrešna slika

"Želim da javnost, a prije svega obitelj ubijenog, znaju kako ja nisam džukela. Htio sam otići na sahranu čovjeku, ali me bilo strah. Ovim putem želim izraziti saučešće obitelji nastradalog" - zaključio je Esad Hindić.

Imaju svjedoci, tražila je pomoć

Esad Hindić tvrdi kako mu nisu poznati detalji zločina. Nije imao odgovor ni na pitanje kako se Sunita, uprkos lomu obje noge, našla u 150 kilometara udaljenom Travniku.

"Znam samo da postoje svjedoci koji su vidjeli Sunitu kako ide od sobe do sobe i govori da je Nino ranjen, da mu treba pomoć... Neka sud sve ispita" - poručuje Esad Hindić.