Otac poginulog tenisača Šuice tvrdi: Saša Tuksar je noć prije tulumario u kafiću

...autocesti!", tvrdi Nikola Šuica, otac nesretno preminulog 15-godišnjeg tenisača Marina Šuice. Marin je, podsjećamo, preminuo nakon što se tjedan dana borio za život. Stradao je u prometnoj nesreći u Mađarskoj, dok ga je njegov trener Saša Tuksar vozio na turnir.

"On se te subote od šest do pola devet sati nije udostojio ni javiti nam da su imali nesreću! Svih ovih dana nije izrazio ni jednu riječ žaljenja", ispričao je Marinov otac za Večernji list. Roditelji preminulog mladića još čekaju rezultate policijske istrage, kada će biti poznato hoće li Tuksar zaraditi kaznenu prijavu zbog prebrze vožnje.

S Tuksarom je Marin počeo surađivati tri mjeseca prije nesreće. "Plan je bio da Marin još godinu dana ostane u Čakovcu. Angažirali smo tog nesretnika da bude nešto kao Marinov sparing-partner, polutrener, a da supervizor bude Talijan. Supruga i ja Tuksaru smo odlučili pružiti priliku da, s obzirom na to da nema trenerskog iskustva, nastavi karijeru kao Marinov trener, da skupa s njim uči i obiđe najbolje svjetske akademije. Nažalost, povjerili smo mu svoje dijete ne znajući o kakvom se čovjeku radi", kaže Nikola Šuica.

Saša Tuksar ove optužbe nije želio komentirati, a njegov brat je novinarima kazao da je bivši tenisač u teškom psihičkom stanju. Na pitanje je li istina da je Saša do 4 ujutro bio u kafiću, njegov brat Stanko odgovara: "Možda je i bio u kafiću, ali sigurno ne tako dugo. A što se tiče brzine, Saša kaže da je vozio 140 kilometara na sat, a ne 180, kako se govori".

večernji list