Osumnjičenik za ubojstvo sarajevskih policajaca pušten na slobodu

policajaca, ubojstva, srećko trifković, Sarajevo
Klix.ba

Srećko Trifković, koji se dovodi u vezu sa ubojstvima dvojice policajaca, Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, u Sarajevu u listopadu 2018., pušten je na slobodu, potvrdila je za Klix.ba njegova odvjetnica Tatjana Savić. Trifkoviću se sudi u predmetu "Volan" u Sudu Bosne i Hercegovine.

Trifković je u pritvoru KZP-a Zenica proveo devet mjeseci. Nakon toga je uhićen zbog sumnje da je povezan s likvidacijom Damira Ostojića Šijana te pokušajem ubojstva njegove supruge Sandre Jošić. Tako je iz KPZ-a Zenica prebačen u Banju Luku. Pušten je nakon četiri mjeseca.

Osumnjičen je da je 26. i 27. srpnja 2018. godine u Sarajevu, zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovim, ukrao vozilo Škoda Octavia. Ukraden je karavan crne boje čiji je vlasnik njemački državljanin D. A.

Vozilo je skrivano na području Sarajeva, a na dan ubojstva, 5. rujna 2018. godine, Srećko Trifković, Stefan Samardžija i Miloš Obradov, prema ranijem planu i dogovoru s još najmanje jednom za sada nepoznatom osobom, ukradeni su automobil koristili za praćenje Damira Ostojića i njegove supruge Sandre Јošić.

Ostojić je ubijen s tri kratka rafala, a ispaljeno je 16 metaka od kojih je pet pogodilo u tijelo i glavu Damira Ostojića. Od zadobivenih ozljeda Ostojić je preminuo na mjestu događaja. Trifkoviću se sudi u predmetu "Volan" u Sudu Bosne i Hercegovine.