Osumnjičeni za ubojstvo Mirka Grubišića u pritvoru

...ako im se u sudskom postupku dokaže sudioništvo u tom ubojstvu “odležiti” u Bosni i Hercegovini. Službenici Policijske postaje Metković i krim-odjela PU dubrovačko-neretvanske zajednički su radom i u suradnji s bosanskohercegovačkim kolegama iz Sektora krim-policije MUP hercegovačko-neretvanske i policijske postaje Čapljina dovršili kriminalističku istragu nad dvojicom BiH državljana, starima 22 i 28 godina Uhićeni su, a upravo danas sudac u predistražnom postupku odlučuje o 30- dnevnom pritvoru - rekao je na press konferenciji u zgradu dubrovačke PU načelnik Odjela općeg kriminaliteta Ravnateljstva policije MUP RH Gojko Marković dok je načelnik “prvi kriminalist MUP hercegovačko-neretvanske županije F BiH Srećko Bošnjak dodao:

- Zahvaljujući brzoj dojavi hrvatskih kolega i nekim čvrstim indicijama uspjeli smo otkriti osumnjičene. Tijekom istrage smo posebno pazili da ne počinimo proceduralnu pogrešku te smo tom prigodom izuzeli niz materijalnih i DNA tragova.

U ovom trenutku ne mogu za javnost reći jesu li osumnjičeni i priznali sudioništvo u okrutnom kaznenom djelu - rekao je Bošnjak.

Naime, tragom dojava građana doznalo se kako su počinitelji iz BiH došli crvenim BMW-om BiH registracija kojeg su istu večer u mjestu Podrujnica kod Kule Norinske policajci i otkrili te forenzički obradili.

Neslužbeno, doznajemo kako su u svojstvu osumnjičenih za sudioništvo u ubojstvu uhićeni Adnan Šuljić (22) iz Mostara i Ljubomir Marković (29) iz Čapljine.

Konferenciji za novinare nazočili su i načelnik PP Metković Robert Vene te zapovjednik PP Čapljina Vinko Čorić.

jutarnji list