Osuđeni silovatelji maloljetnice u Živinicama

Selmir Čelebić osuđen na tri godine zatvora, Sabahudin Mazić na dvije godine i mjesec, Asim Ferhatbegović na godinu i deset mjeseci, dok su po godinu i sedam mjeseci dobili Armin Ibrišević i Aldin Beširović.

Zbog spolnih odnosa sa nemoćnom osobom na godinu dana osuđeni su Eldar Klopić, Jasmin Fejzić, Besim Hurić i Ernes Rahmanović. Kazneni postupak je razdvojen protiv Mirze Nišića, koji nije priznao krivnju.

Nakon priznanja krivnje Čelebić, Ferhatbegović, Beširović, Klopić, Mazić i Ibrišević su pušteni na slobodu zato što su priznali krivnju i jer su im izrečene kazne zatvora ispod pet godina.

Tužiteljstvo je izjavilo žalbu na odluku Suda o ukidanju pritvora za optužene, a nakon zaprimanja pismenog otpravka presude će se razmotriti izjavljivanje žalbe na odluku o kazneno-pravnoj sankciji.

Podsjećamo da se spomenuta devetorka optužnicom teretila da su u periodu od 2. do 4. 12č 2010. godine u privatnoj kući u Živinicama imali seksualne odnose sa maloljetnom djevojkom, koja je zaostala u psihičkom razvoju, pri tome i prije toga joj dajući da uživa alkohol i opojnu drogu marihuanu, time je dovodeći u stanje nemoćnosti u kojem nije bila sposobna da se suprotstavi u njihovoj namjeri da s njom imaju seksualne odnose.

sarajevo-x.com