Osuđeni dileri u Mostaru

Tako je Haris Demirović (23) iz Mostara dobio dvije , a njegov 31-godišnji sugrađanin Željko Bošnjak 1,6 godina zatvora.

Osim Tahirovića, na optuženičkoj klupi ostali su Đenan Demirović (28), Stanko Barbarić (26) iz Mostara, Šemsudin Salčin (30), Šaša Kazaz (33) i Muamer Veljkovic (33) te Ivanka Sulić (55), Aldina Dizdarevič (48) iz Mostara i Nataša Vasiljević (30) iz Šapca.

Aldina Dizdarević je 13. listopada puštena iz istražnog pritvora, ali je početkom ožujka ponovno uhićena zbog trgovine drogom. Prema navodima iz optužnice, Benjamin Tahirović je u dogovoru s Đenanom Demirovićem kontinuirano nabavljao heroin, a potom su ga prepakirali od 50 do 100 grama te organizirali skupinu dilera.

Primopredaju droge na području Mostara su vršili na skrovitim mjestima, kafićima te pokraj magistralne ceste u naselju Potoci.

Uhićeni su 14. rujna prošle godine, a u toj akciji su zaplijenjena dva kilograma heroina, četiri automobila, tridesetak mobitela, veći novčani iznos, razne vrste oružja i streljiva.

večernji list