OSUĐEN ZBOG SILOVANJA U prostoriji punoj remenja, hvataljki i lokota preklinjala ga da je pusti

Silovanje
Twenty20

Jedan Britanac (49) nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora zbog silovanja na Županijskom sudu u Zagrebu, piše portal 24sata.

Sve se odvijalo sredinom srpnja prošle godine u unajmljenom stanu na području Zagreba. Svoju žrtvu, inače Slovakinju, Britanac je upoznao putem interneta i to preko agencije za upoznavanja. Nakon što su stupili u kontakt, nagovorio ju je da dođe u Zagreb u stan koji je unajmio dan ranije.

Prije njezina dolaska u stanu je postavio kamere, a na policama na vidljivome mjestu ostavio kožno remenje, kabele, lokote i metalne hvataljke, za koje je žrtva na sudu rekla da su izgledale kao kirurška kliješta.

Nakon što je Slovakinja doputovala u Zagreb, Britanac ju je odveo u stan u kojemu je pripremio razna sredstva za vezivanje. Kad ih je žrtva primijetila i uplašila se te ga pitala što će mu to, rekao joj je da "ga neke djevojke ne slušaju pa ih mora vezati".

Zaprijetio joj je da je neće dva dana pustiti iz stana ako ne bude poslušna. Dao joj je i dva papira s uputama za koje joj je rekao da su pravila ponašanja kojih se mora pridržavati.

Kad je vidjela da je vrlo ozbiljan, žrtvu je uhvatila panika te ga je počela moliti da je pusti. No, on ju je čvrsto uhvatio za podlakticu i zaključao vrata kako ne bi mogla izaći. Iako ga je plakala i preklinjala, nije se smilovao. Naredio joj je da se smiri i tražio da imaju spolni odnos. Unatoč protivljenju i plakanju, dirao ju je po genitalijama i gurao prste u njezinu vaginu.

U kaznu će mu se uračunati i oko mjesec dana koliko je proveo u istražnom zatvoru nakon uhićenja. Iako su ga uredno pozvali, optuženik se nije pojavio na izricanju presude. Navodno je već napustio zemlju.

Osim “spravica za vezivanje i mučenje”, istražitelji su u stanu pronašli i videokasetu, koju su pregledavali na sudu. Iz snimke, koja traje više od 50 minuta i koja je zabilježila samo dio događanja u stanu, moglo se vidjeti da žrtva, i kad pristaje doći do sobe, pritom plače i kleči te govori: “Zašto? Zašto?”.

Britanac je poricao djelo i tvrdio da ni ginekološki nalaz ni biološko vještačenje ne potvrđuju da je bilo silovanja. Iako se na snimci ne vidi sam čin silovanja, sud je povjerovao žrtvi jer je bila odlučna, sigurna i konzistentna u svojem iskazu, piše 24sata.