Osnovac snimio spolni odnos s učenicom (13)

No, da šok bude veći, trinaestogodišnja učenica 6. razreda nije znala da njen dečko, učenik osmog razreda, sve snima mobitelom. Snimka traje dvadesetak minuta, a nastala je u školskoj svlačionici.

"Djevojčica nije znala da je snimana. Pretpostavlja se da je učenik prethodno sakrio telefon, uključio snimanje, a zatim je doveo u svlačionicu, u kojoj su imali seksualni odnos. Sudeći prema snimci, djevojčica nije bila prisiljena na seks", kazao je neimenovani izvor za list Blic.

Direktor te osnovne škole je, odmah po saznanju da postoji sporna snimka, obavijestio roditelje i sve nadležne institucije.

"Djeca su dala izjave u prisustvu roditelja, a u slučaj su uključeni i Centar za socijalni rad, kao i Odjel za maloljetničku delinkvenciju", kazao je direktor.

Gradska Uprava za obrazovanje također je poduzela sve mjere kako bi se saznalo pod kojim okolnostima je snimka nastala i tko je njen autor. Novosadska policija još nije reagirala, no s obzirom na to da je na snimci zabilježen seksualni čin s maloljetnicom, što se po zakonu tretira kao kazneno djelo obljube nad djetetom, učenik može biti procesuiran zbog obljube.