Osječanka (16): Silovali su me. Znam tko je to učinio!

roditelji, silovanje, silovanje, crna kronika, orgije, silovanje, pedofilija, silovanje, imam, napastvovanje, prodaja, seks, prostitucija, Osijek, zlostavljanje, Posušje, skandal, silovanje, Švedska, silovanje, prodana djevojčica, Švedska, pedofil, škola, kamere, prodaja žene, otmica, Srbija, napastvovanje, prijevoz, Sarajevo, silovanje, perverznjak, Čapljina, silovanje, strava i užas, Doboj, silovanje, Livno, pokušaj silovanja, jezero livno, učenik, profesorica, udarac, trudnoća, pjesma, tinejdžerica, bolest, djevojčica, most, rijeka, pokušaj samoubojstva, kazna, Ljubuški, Nasilje u obitelji, nasilje, pedofil, pedofilija, strah, silovanje, Željko Ražnatović-Arkan, svjedočanstvo, šokantno, šokantan prizor, prostitucija, djevojčica, silovanje, rat, Srebrenica, Brčko, silovanje, Prin Andrew, robinja, seks navike, silovanje, Zagreb, uhićenje, prostitucija, Bugojno, prostitutka, prevara, majka, muž, djevojka, nož, ubod, prostitucija, uhićenje, silovanje, Brčko, djevojčica, prostitucij

Osječka policija je pak, nakon iskaza kojeg je maloljetnica dala 27. kolovoza, pokrenula temeljitu istragu. Maloljetnicu je inače zbrinuo osječki Centar za socijalnu skrb, koji je izvještaj o svemu što je djevojčica ispričala proslijedio policiji, no detalji se drže u tajnosti. Voditeljica Obiteljsko-pravne zaštite Centra Zorica Wild potvrdila je za Jutarnji list da djevojčica do sada nije bila štićenica ni jednog doma za odgoj djece i mladeži, nego je to postala tek unatrag nekoliko dana.

Neslužbeno se saznaje da osječka policija intenzivno radi na slučaju, a dio navoda šesnaestogodišnjakinje koji se odnosi na veze sa starijim muškarcima, a koje je policija uspjela provjeriti, pokazali su se točnima. Jutarnji je saznao i da je obavljeno više tzv. procesnih prepoznavanja kako bi se utvrdilo koje su osobe imale seksualne odnose s maloljetnicom.

Maloljetnica otkrila ime silovatelja


Navodno, nisu svi spolni odnosi koje je šesnaestogodišnjakinja imala sa starijim osobama bili dobrovoljni. Jednom prilikom, čini se, bila je i silovana i navodno zna ime osobe koja je to učinila. Policija će utvrditi je li taj podatak točan.

Zanimljivo je da je su u osječkoj policiji odmah posumnjali da 16-godišnjakinja laže, i to zato jer je u iskazu o lancu maloljetničke prostitucije spomenula štićenice iz Doma za odgoj djece i mladeži, osobito jednu s kojom je zajedno išla klijentima. Posumnjalo se naime da ju je instruirao Dragutin Pocrnić, kojeg je policija lani optužila da je nagovarao djevojčice na iskaze kojima bi kompromitirale tu ustanovu. Teretilo ga se i za širenje uznemirujućih vijesti, ali je Općinski sud u Osijeku te optužbe odbacio.

Policija je također odbacila njegovu povezanost sa šesnaestogodišnjakinjom koja je u postaji završila tako što je majka, G. V., prijavila njezin nestanak. Kad ju je policija pronašla i dovela u postaju ispričala je, pred psihologinjom Centra za socijalnu skrb Majom Varžić, svoju šokantnu priču.

Djevojka dolazi iz problematične obitelji


Inače, majka G. V. je prijavljena u Centru za socijalnu skrb, i jedini prihod dolazi im iz tog izvora. Osim 16-godišnjakinje, koja je sada smještena u dom, G. V. ima iz dva braka još troje djece. Živi u malom nekomfornom dvorišnom stanu u centru Osijeka, sada u istospolnoj, izvanbračnoj zajednici. Ni njezina nekoliko godina starija prijateljica nigdje ne radi, pa žive u oskudnim uvjetima. Susjedi kažu da je joj je 16-godišnja kćer najstarije dijete u obitelji, da je i prije bila problematičnog ponašanja, te da su nesređene obiteljske prilike u formativnim godinama zacijelo bile uzrok takvog ponašanja.

Osječka policija sada bi trebala ponovno ispitati i nekoliko maloljetnica, bivših štićenica Doma za odgoj djece i mladeži, čija imena 16-godišnjakinja navodi, a koje su govorile o vezama s poznatim Osječanima, političarima i gospodarstvenicima. Tek tada će istraga biti potpuna, piše Jutarnji.