Osam godina zatvora ženi koja je podvodila kćer i tri djevojke

Sudac osječkog Županijskog suda u Osijeku u četvrtak je na devet godina osudio 38-godišnjakinju iz Osijeka, koju se sumnjičilo za podvođenje svoje 13-godišnje kćeri te jedne malodobne i dvije punoljetne djevojke od srpnja 2006. do rujna 2009. godine. Njezin pomagač (27) u zatvoru će boraviti godinu dana, piše 24sata.hr.

Prema optužnici, Osječanka je u svoje prljave poslove prvo uvukla 19-godišnjakinju koja je upravo bila napustila Dom za nezbrinutu djecu Klasje. Znajući da se nema gdje vratiti, primila ju je u stan i tražila od nje da za novac zadovoljava muškarce koje joj je pronalazila. Nekoliko mjeseci kasnije pridružuje joj i svoju tada 13-godišnju kćer, namještajući im muškarca koji im je u hotelu platio po 600 kuna za seksualne usluge. U taj hotel ih je doveo njezin pomagač.

Nakon toga, u ožujku 2008. godine u svoje poslove je uvukla još jednu djevojku kada je, napunivši osamnaest godina, otpuštena iz Doma za odgoj djece i mladeži. U četiri navrata ta joj je djevojka seksualnim uslugama priskrbila po 200 kuna. Nekoliko puta morala je imati seksualne odnose i sa jednim muškarcem kako bi otplatila dugove svoje svodnice.

Osječanka je tukla djevojku ako bi bila nezadovoljna iznosima koje je ova zarađivala i prijetila joj izbacivanjem iz stana. U ožujku 2009. godine u svoj prljavi svijet uvlači i 16-godišnju štićenicu Doma za odgoj djece i mladeži. Cijene usluga kretale su se u rasponu od 100 do 600 kuna, a jedan im je klijent posebno plaćao za fotografiranje od 50 do 100 kuna.