Optužnice zbog prostitucije u Srebreniku: Veći broj žena pružao seksualne usluge za novac

Optužnice zbog prostitucije u Srebreniku: Veći broj žena pružao seksualne usluge za novac

Općinski sud u Srebreniku prihvatio je prijedlog postupajućeg tužitelja i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Senadu Todorović (53), nastanjenu na području Srebrenika i Adisu Dropić Đorđević (34) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile kazneno djelo navođenje na prostituciju.

Postoji osnovana sumnja da je Todorović u periodu od 2017. do kraja listopada 2019. godine navodila i poticala veći broj ženskih osoba da gostima njenog ugostiteljskog objekta na području Srebrenika pružaju seksualne usluge za novac, u sobama u objektu ili na nekim drugim lokacijama.

Pri tome je dio novca uzimala za sebe a dio su zadržavale djevojke ili je također od gostiju ovih objekata direktno dobijala određene novčane iznose ili poklone za ove usluge.

Adisa Dropić Đorđević je osumnjičena da je u periodu od lipnja do kraja listopada 2019. godine u Srebreniku i Tuzli vodila određene djevojke u ugostiteljski objekat kod Todorović, koja ih je navodila da pružaju seksualne usluge gostima, te je također i sama navodila određeni broj djevojaka da jednom muškarcu na različitim lokacijama pružaju seksualne usluge i od njega i djevojaka uzimala određene novčane iznose za ove usluge.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije su po nalogu Tužiteljstva i naredbi Općinskog suda Srebrenik izvršili pretrese ugostiteljskog objekta u vlasništvu Todorović, kao i na drugim lokacijama koje su koristile osumnjičene, nakon čega su lišene slobode, obavljena je kriminalistička obrada, te su uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predate u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, stoji u priopćenju za javnost Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije koje
Admir Arnautović, stručni savjetnik za odnose s javnošću