OPTUŽENI BANJALUČANI Nasmrt pretukli susjeda zbog cigarete | Hercegovina.Info

OPTUŽENI BANJALUČANI Nasmrt pretukli susjeda zbog cigarete

tuca
tuca

Protiv Banjalučana Milana Lukića (21) i Marka Bajića (30) Okružno tužiteljstvo u Banja Luci podiglo je optužnicu koja ih tereti da su pretukli susjeda Dragana Gajića (61), koji je podlegao ozlijedama, saznaju "Nezavisne".

Optužnica dvojac tereti za krivična djela teška tjelesna ozlijeda sa smrtnom posljedicom i napuštanje nemoćnog lica, za što je predviđena kazna i do 12 godina, odnosno do 10 godina zatvora.

Kako se navodi u optužnici, Gajić je napadnut 28. kolovoza 2018. godine u blizini svoje zgrade u banjalučkom naselju Starčevica, točnije u Ulici Kosovke djevojke, i to nakon što je optuženima odbio dati cigarete jer ih je već jednom bio počastio.

Ranije tijekom istrage utvrđeno je da su Lukić i Bajić prvo sjedili i pili pivo kod dječjeg igrališta u Ulici Kosovke djevojke kada je pored njih oko dva sata iza ponoći naišao Gajić.

Navodno je Lukić tada od njega tražio cigarete i on je njemu i Bajiću dao po jednu cigaretu i produžio malo dalje od njih te sjeo na klupu.

Poslije nekog vremena ostali su bez cigareta pa su ponovo od Gajića tražili da im da još cigara.

Kada im je rekao: "Dao sam već, što sada hoćete" i krenuo da ode, oni su ga napali i oborili na zemlju i tukli.

Muškarca su napadači tukli rukama i nogama po glavi i grudima, zbog čega je zadobio teške ozlijede, a tortura je prestala tek kada su stanari zgrade zagalamili i otjerali nasilnike.

Gajić je zadobio teške ozlijede uslijed kojih je preminuo dva dana kasnije u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

U optužnici protiv Lukića i Bajića je navedeno da su oni bili svjesni da svojim postupcima mogu teško da ozlijede Gajića i da su to htjeli.

Navodi se da su bili sposobni da shvate značaj svog djela i da upravljaju postupcima.

Optužnica protiv njih dvojice poslana je u banjalučki Okružni sud na potvrđivanje.

Neslužbeno, tijekom policijskog ispitivanja Bajić je negirao da je sudjelovao u premlaćivanju Gajića i rekao je da ga je tukao Lukić.

Optuženi su nakon uhićenja bili pritvoreni, ali su prije nekoliko mjeseci pušteni da se brane sa slobode.