Opečenom su dječaku, zbog strašnih bolova, izazvali umjetnu komu

Nesretni dječak je subotu predvečer prilikom igre s mlađim bratom upao u posudu s kipućom vodom za destilaciju dok je obitelj na susjednom dvorištu pekla rakiju.

"Dječaku je opečeno više od 75 posto tjelesne površine i ovog trenutka njegovo je stanje stabilno. No, to se može promijeniti svake sekunde. Radi se o vrlo teškoj opeklini čiji su rezultati liječenja dugotrajni i neizvjesni, a potrajat će mjesecima, te će dijete dugo vrijeme biti i vitalno ugroženo. Ostat će trajne posljedice", potvrdio je Zoran Bahtijarević iz nadslužbe Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj.

Kako je izjavio za Večernji list, u ponedjeljak će ga preuzeti plastični kirurzi i oni će voditi liječenje. Zbog jakih bolova koje bi trpjelo, dijete je u umjetno izazvanoj komi.

"Poručujem svim roditeljima da je jedno takvo dijete previše. Djeca nemaju što raditi u blizini otvorenog plamena, kotlova, a pogotovo kotlova u kojima se peče rakija", kazao je dr. Bahtijarević.

"Dječaci su se igrali, sve se zbilo jako brzo, skakali su okolo i, eto, tragedija se dogodila. Nitko nije kriv za to", ispričala je dječakova baka.

Otac je odmah reagirao i izvukao ga iz vode, ali dječak, kažu u policiji, ipak ima teške opekline te su ga iz varaždinske bolnice u subotu navečer prevezli u Klaićevu bolnicu u Zagrebu. Otac, kojeg smo u nedjelju zatekli kod kuće, nije imao snage za razgovor s novinarima. Na pitanje kako mu je sin, gestikulacijom je dao naslutiti da nije dobro.

"Što da vam kažem, on je naš mali anđeo", kazao je za 24sata sa suzama u očima.