OKORJELI KOCKAR Pokrenuo humanitarnu akciju za pomoć dječaku i onda 20.000 KM ostavio u kladionici

Dječak Dejan Zorić
FOTO: N.N.

Prijedorska policija istražuje navode da je Mladen Karan iz tog grada prokockao oko 20.000 KM iz humanitarne akcije namijenjene za izgradnju kuće dječaku Dejanu Zoriću iz Novog Grada, saznaju Nezavisne novine.

Iako se u javnosti pojavila informacija da je novac zloupotrijebljen, iz policije su potvrdili da za to nisu imali službenu prijavu, ali da će se svakako pozabaviti ovim slučajem te da će na osnovu saznanja iz medija utvrditi postoji li zloupotreba slučaja odnosno ima li elemenata kaznenog djela.

Naime, jedan od članova Upravnog odbora, kako su prenijeli mediji, navodno je potvrdio da je Karan priznao da je prokockao novac od donacija.

Kako su mediji prenijeli, priznao je svima u Organizacijskom odboru da je novac prokockan, a prema riječima tog izvora iz Upravnog odbora, navodno je nakon priznanja vratio nešto novca.

Osim toga, i Dejanova baka Stana Zorić medijima je rekla da je Karan pokrenuo humanitarnu akciju, ali iz vlastitog interesa, te da je navodno praćen i uhvaćen kako kocka.

"Dali su mu rok do kraja siječnja da vrati pola, a ostalo u ratama, a što će napraviti dalje ne znam", ispričala je medijima Stana, koja je zajedno sa suprugom odgojila dječaka nakon što ga je majka napustila.

I sam Karan kazao je za jedan portal da ne bježi od odgovornosti, da će namiriti iznos za koji se dokaže da nedostaje, te da je sve to za njega lekcija u kojoj "dobar postaje budala".