Odvjetnik silovane djevojke u džamiji odbacuje optužbe za montiranje slučaja!

...Sulejmana Hasičića, demantirao je optužbe da je on montirao cijeli slučaj.  Tomić je rekao da je DNK nalaz potvrdio da je Hasičić otac djeteta kojeg je Jusićeva usmrtila po rođenju.

U izjavi za "Dnevni avaz" on je istakao da mu je šef kriminalističke policije Županijskog MUP-a Zdravko Taraba potvrdio da je DNK nalaz pozitivan na Hasičića i da je upućen Tužiteljstvu Srednjebosanske županije.

Tomić je naveo da je Džemilu u njenoj kući silovao i jedan Hasičićev rođak, kojem je mutevelija davao pare da prizna da je on odgovoran za sve.
'Ubila svoje dijete začeto silovanjem u džamiji '

Prema njegovim riječima, Džemila Jusić je blago retardirana i ne može biti odgovorna za čedomorstvo koje joj se pripisuje i zato je bilo morbidno optužiti je.

Hasičić je, u izjavi za jučerašnji "Dnevni avaz", rekao da je žrtva notorne montaže, da nije odgovoran za ovaj događaj, te da je "cijela konstrukcija" nastala nakon što je obranu Džemile Jusić, osumnjičene za čedomorstvo, preuzeo odvjetnik Duško Tomić.

Istraga o čedomorstvu doživjela je obrt, nakon što je policija otkrila da je dijete začeto silovanjem.

Hasičićev odvjetnik Adil Lozo rekao je da će tražiti ekshumaciju tijela novorođenčeta kako bi se na ispravan način uzeo DNK uzorak i utvrdila istina o tome ko je otac.