Oduzeto 13.790 petardi i 63 rakete

petarde

Glasnogovornica CJB Banja Luka Marija Markanović rekla je Srni da su pripadnici Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić Grad noćas 10 minuta iza ponoći u mjestu Rogolji, općina Mrkonjić Grad, zaustavili automobil "volvo" kojim je upravljao muškarac iz Gradiške čiji su inicijali M.S. /28/ i oduzeli nelegalna pirotehnička sredstva - 13.480 petardi i 63 rakete.

Pripadnici Stanice javne bezbjednosti Gradiška jučer su oko 12.30 sati u trgovini pirotehničkih sredstava u Gradišci zatekli maloljetnike koji kupuju porotehnička sredstva, a za koje su utvrdili da su im prodale osobe V.S. /44/ i N.S. /22/ oboje iz Gradiške.

Od maloljetnika je oduzeto 310 petardi, a protiv osoba koja su prodavala petarde slijedi podnošenje izvješća nadležnom sudu, zbog počinjenih prekršaja prema Zakonu o prometu eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti i plinova.

Iz CJB Banjaluka najavljuju da će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem preventivnih i represivnih aktivnosti u okviru kampanje "Ne dozvolite da se smijeh pretvori u krik", kako bi osigurali da predstojeći vjerski, novogodišnji i božićni blagdani budu provedeni u sigurnom okruženju.