Očuh osuđen na 11 godina jer je silovao dvije kćeri

Presuda je prije nekoliko dana izrečena iza zatvorenih vrata sudnice u Doboju. Lazić je tijekom suđenja tvrdio da nije kriv, iako je policija u travnju prošle godine otkrila da je on pune četiri godine bludničio nad starijom kćeri svoje supruge, a u posljednje dvije godine i nad mlađom djevojčicom. Naime, nakon što se Lazić oženio sa suprugom, ubrzo je počeo seksualno zlostavljati njezine kćeri.

Pedofil je u početku "samo" dodirivao stariju kćer, a ubrzo je obje djevojčice nagovorio na seksualne odnose. Tijekom istrage je utvrđeno da je Lazić djevojčicama davao novac i obećavao odlaske na ekskurzije, a zauzvrat je tražio seksualne usluge. Šokantno je da nijedna djevojčica nije imala više od 13 godina kada ih je Lazić počeo zlostavljati. Inače, starija djevojčica je, neslužbeno se doznaje, više puta prijavljivala zlostavljanje profesorima u srednjoj školi koju je pohađala, ali joj nitko nije povjerovao. Kada je policija uhitila pedofila, njegovi prvi susjedi su bili šokirani. Tvrdili su da se radi o izmišljotinama, te da mu je netko podmetnuo. Visoku presudu Laziću pozdravile su nadležne institucije za zaštitu dječjih prava.

Nada Grahovac, ombudsman za djecu Republike Srpske, istaknula je da ova kazna ima smisla te da može biti odgovarajuća za ono što je djeci učinjeno. "Kaznom bi se trebale umanjiti posljedice učinjenog, one se nikad ne mogu ukloniti, ali barem na taj način se mogu ublažiti", istaknula je Grahovac.

Piše: I. Herceg / dnevni-list.ba