Obustavljena potraga za maloljetnicom iz Doboja, otišla je dečku u Sloveniju

Obustavljena potraga za maloljetnicom iz Doboja, otišla je dečku u Sloveniju

Prema neslužbenim informacijama, sinoć je u dobojskoj policiji obustavljena potraga za maloljetnom Almasom Asanov iz naselja Pridjel Gornji. Osnovano se pretpostavlja da je 16-godišnja djevojka, učenica prvog razreda Ugostiteljske škole u Doboju, jučer otputovala u Sloveniju, gdje joj živi dečko iz Kotorskog.

Iz dobojske policije nisu potvrdili ni demantirali ovu informaciju. Ono što se zna jesu činjenice da je maloljetnica jučer na autobusnoj stanici u Doboju kupila kartu za Sloveniju, sjela u autobus i otputovala. Je li se smjestila kod mladića ili njegove rodbine, nije poznato.

Almasa se poslije nastave u srijedu nije vratila kući kod tetke Mejre u dobojsko selo Pridjel Gornji, pa je tetka u 21 sat slučaj prijavila policiji, kada je započela potraga za Almasom. Mejra je izjavila da je njena sestrična i prije znala otići od kuće, ali bi se vraćala. Inače, djevojka je 2008. godine ostala bez majke, koja je umrla, a otac joj je Senegalac.

Policija iz Doboja uskoro treba uspostaviti vezu s graničnom policijom u Bosanskom Brodu, kako bi se došlo do saznanja u koje je vrijeme Asanov prešla granicu. Razgovara se i s rodbinom Almasinog mladića u Kotorskom, prenosi Dnevni avaz.