OBLJUBA Zlostavljao 14-godišnju kćerku, dobio osam godina zatvora

Zlostavljanje
Ilustracija/Hercegovina.info

Okružni sud u Banjoj Luci osudio je D. B. (37) na osam godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja svoje tada 14-godišnje kćerke!

Otac monstrum proglašen je krivim za obljubu nad djetetom mlađim od 15 godina, za što mu je izrečena kazna od sedam godina zatvora, te za upoznavanje djece sa pornografijom, za što je osuđen na godinu i po. Kazne su objedinjene u jedinstvenu od osam godina zatvora.

Radi se o slučaju koji je u ožujku prošle godine šokirao Banju Luku, kad su u javnost isplivali detalji šokantnog zlostavljanja. Slučaj je otkriven nakon što se djevojčica povjerila svojim prijateljicama u školi. Navodno su razgovarale o seksualnom obrazovanju učenika kada je djevojčica odlučila da se povjeri drugaricama.

Ispričala im je da je imala seksualne odnose s ocem, što je njih šokiralo. Prijateljice su joj rekle da to nije normalno i savjetovale su je da to prijavi i zatraži pomoć, pojašnjava izvor blizak istrazi.

Prema prijavi te iskazu djevojčice, otac ju je zlostavljao u njihovoj porodičnoj kući kad su ostajali sami, iskorištavajući odsustvo supruge, koja je, navodno, s drugim djetetom bila u bolnici.

Radi zaštite žrtve, ime oca monstruma nećemo objaviti.

U izrečenu kaznu D. B. uračunato je vrijeme u pritvoru od ožujku prošle godine. Prema odluci Suda, pritvor je produžen do pravosnažnosti presude.