OBITELJ U ŠOKU Sestre iz BiH smrtno stradale u tragičnoj nesreći

OBITELJ U ŠOKU Sestre iz BiH smrtno stradale u tragičnoj nesreći
Facebook

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko četiri sata u Göteborgu poginule su četiri osobe čija je starost oko 20 godina, a, kako je potvrđeno, nažalost, među stradalima su i dvije sestre Elma (19) i Irma Usto (20).

One su kćerke Dženane i Midhata Uste Mirze, koji je u ratu bio pripadnik Specijalne postrojbe MUP-a RBiH, a prijatelji i rodbina su ga zvali Čupo. Poslije rata odselio se u Švedsku gdje živi i radi.

– Još smo u šoku. Nema više mojih unuka. Mnogo su voljele Sarajevo i često su dolazile da obilaze rodbinu i prijatelje.

U travnju su trebale doći u Sarajevo sa ocem na dan policije i već su bile rezervirale karte, rekao je u telefonskom razgovoru za Faktor djed Alija Usto koji je dodao da su roditelji još uvijek u bolnici nakon što im je priopćena vijest o tragičnoj smrti kćerki. Brojni mediji u Švedskoj pišu o tragičnoj nesreći u Göteborgu.

– Policija je dobila obavijest oko 04.07 sati da je jedan automobil udario direktno u betonski stup na dijelu autoputa E20 Olskroksmotet, koji prolazi sredinom Göteborga. Uzrok nesreće je najvjerojatnije klizavost i neprilagođena brzina.

Policija traga i za osobom koja je snimala prometnu nesreću prije dolaska policije i pobjegla sa mjesta nesreće, što se klasificira kao prekršaj za širenje privatnog snimka bez dozvole, piše Göteborgs-Posten.