Obitelj silovane djevojke iz Splita: Ocu silovatelja ne damo da vidi našu kćer

Oporavlja se, ali to ide sporo, dan po dan. Teško je nama, a kako je tek njoj. Istina je kako je na bolnički odjel došao otac pritvorenog mladića koji ju je želio pogledati, ali mi to nismo odobrili. Zamolili smo ga da više ne dolazi. To je bilo u vrijeme dok je bila na Jedinici intenzivnog liječenja i nije tada bila u stanju kontaktirati ni s kim - slomljena glasa kazao nam je otac studentice teško ozlijeđene na zabavi u Podstrani prošlog vikenda.

Od kirurga Hrvoja Tomasovića, koji je operirao studenticu čim je dovezena, doznajemo da je njeno stanje sada stabilno.

- Ona je premještena na Odjelu za gastroenterologiju i hepatologiju te se oporavlja. Posjeti su ograničeni, tako da su kod nje samo roditelji, koji su s njom svakodnevno - kratko je komentirao doktor Tomasović.

U Istražnom zatvoru i nadalje se nalazi R.Š. (20), vršnjak ozlijeđen djevojke koji je osumnjičen za kazneno djelo silovanja. Tog poslijepodneva u Podstrani je bilo još nekoliko njihovih vršnjaka koji će biti ispitani u daljnjem tijeku istrage.

Prije toga se čeka da budu gotovi toksikološki nalazi uzoraka krvi koji su uzeti od svih prisutnih na zabavi u Podstrani. Odmah nakon privođenja R.Š je dao svoju obranu u kojoj je negirao počinjenje kaznenog djela.

Nesretna djevojka moći će biti detaljno ispitana tek nakon što se dovoljno fizički i psihički oporavi.

Zbog osjetljivosti slučaja i tajnosti istrage iz tužiteljstva ne žele izlaziti s podacima u javnost, makar dok se s dovoljno sigurnosti ne utvrdi što se točno događalo tog kobnog poslijepodneva, piše Slobodna Dalmacija.