Obitelj, prijatelji i kolege iz razreda se oprostili od dječaka čije koga je nožem ubio 15-godišnji kolega

Obitelj, prijatelji i kolege iz razreda se oprostili od dječaka čije koga je nožem ubio 15-godišnji kolega
...ojeg je u utorak, u školi Käthe-Kollwitz-Gesamtschule, u Lünenu kraj Dortmunda, nožem ubio njegov 15-godišnji kolega Alex M.

Više od 250 ljudi okupilo se u pogrebnoj dvorani u Lünenu kako bi tragično preminulom dječaku odali posljednju počast i ispratili ga na njegov vječni počinak, piše Bild.

Leonovi roditelji bili su odjeveni u crno-žute majice, boje Leonovog omiljenog kluba Borussia Dortmunda, na kojima je otisnuta Leonova fotografija.

Podsjetimo, Njemačku je u utorak potreslo nevjerojatno ubojstvo u školi u Lünenu u blizini Dortmunda, kada je 15-godišnji učenik Alex M. nožem ubio svog 14-godišnjeg kolegu Leona H. Napad se dogodio u utorak oko 8 sati ujutro u školi Käthe Kollwitz.

Dječak je pobjegao, ali je nakon policijske potjere uhićen. Nije se opirao uhićenju. Policiji je otkrio i zašto je došlo do svađe između njega i njegovog kolege: "Provokativno je gledao moju majku", rekao je Alex M.

Optuženi mladić je u utorak razgovarao s policijom u nazočnosti majke i socijalnog radnika. Prema riječima socijalnog radnika 15-godišnjak je već bio isključen iz škole koju je ranije pohađao zbog agresivnog ponašanja. U srijedu bi trebao izići pred sud.

Njemački mediji pišu da su obojica dječaka njemačkog državljanstva, no da osumnjičenik ima još i kazahstansku putovnicu.

Fenix-magazin/MD