Novi Travnik: Daj pare il’ ćemo te klat’! - viknula je razbojnica zgrabivši nož

Prvo je na vrata pozvonila ženska osoba i predstavila se kao Ivana, koja je ušla u kuću i sjela na kauč kao u svoju. Nakon nekoliko minuta za njom je ušao muškarac bez crne kapuljače i počeo vikati na Franju zašto mu otima ženu.

Nakon što su ga pretukli, oteli su mu kožni novčanik u kojem se nalazilo 700 KM, a zatim ga zaključali, odnijeli ključ od kuće i njegov mobitel. -Cijeli život sam pomagao sirotinju. Znao sam posuditi novac da pomognem potrebite u nevolji. A vidite što me zadesilo. Kad je ta ženska pozvonila na vrata i predstavila se kao Ivana, mislio sam da je moja unuka jer se i ona zove Ivana. Dakle, ti razbojnici su znali tko su moja bliža i daljnja obitelj. Živim sam. Imam 69 godina i kada sam čuo tko je, otvorio sam vrata. Nikada ni pomislio nisam da bi to mogla biti podvala razbojnika. Kad je ta, kako se predstavila Ivana ušla u kuću, vidim da to nije moja unuka. Sjela je na kauč i kaže: - Miki me poslao da noćim kod tebe.

Kakav Miki, ja ne znam nikakvog Mikija. Što ćeš mi? Ja sam stari čovjek mogu ti biti djed - govorio sam neznanki. Ipak sam je ponudio pivom - govori nam Franjo dok skida bijelu krpu s glave punu octa kako bi mu olakšalo bolove. Franjo nastavlja: - Domalo netko ponovno pozvoni na vrata. Pitam tko je, kaže: - Naši smo, otvori. Pomislio sam da je moj zet Ferdo jer je obećao doći i donijeti nešto hrane i pića, slavili su maloj rođendan gore u Sebešiću. Samo što sam otvorio, muškarac bez ikakve kapuljače poče psovati: Ti ćeš moju ženu j.....ti, Je...m ti majku. I počeše me udarati po glavi. Ženska uze nož i kaže: - Daj pare, il’ ćemo te klat’! Tukli su me najviše po glavi. Pronašli su i novčanik u zadnjem džepu hlača u kojem se nalazilo 700 KM i otišli, kaže nam Franjo Zeko.

Nakon što su ga razbojnici pretukli, pokušao je izići iz kuće, ali nije mogao jer su mu ukrali i ključ od ulaznih vrata i mobitel. Tek što je uspio nazvati kćer s fiksnog telefona, ona je pozvala policiju koja se stvorila u rekordnom roku. Policija je mogla samo saslušati priču i pokrenuti potragu.

izvor: večernji list