Novi detalji u istrazi o ubojstvu policajaca

pucnjava

A dokle se stiglo sa samom istragom o ubojstvu, šta je sve poduzeto? O tome su županijski ministar, policijski komesar i glavna županijska tužiteljica danas informirali vladu.

Javnost još čeka na detalje. Postupajuće tužiteljice Aida Topalović i Šejla Heljić kazale su da u cijelosti ostaju kod svog prijedloga te da neće detaljno iznositi osnovanu sumnju jer je istraga kompleksna i obujna, piše Avaz.ba.

Različita vozila

Kazali su da ostaju pri tome da se obrani uskrati uvid u dokaze s obzirom na to da bi moglo doći do narušavanja same istrage. No, ono što je preokret kada je u pitanju istraga o ubojstvu sarajevskih policajaca, a što je pojasnila Tanja Savić, Trifkovićeva odvjetnica, sada je u fokusu istrage Tužiteljstva, umjesto Golfa 5, za koji se mislilo da je sudjelovao u likvidaciji policajaca, crni Seat Leon.

Kazala je da se tijekom istrage spominjalo da su na licu mjesta bila prisutna i vozila Range Rover i crni Rexton, ali da se sada ova vozila, kao ni Golf 5, više ne spominju.

Ovo je za obranu, kako su rekli, novi detalj jer Trifković nikada nije ispitan na ove okolnosti. Srećku Trifkoviću jednomjesečni pritvor određen je 31. listopada.

Tužiteljstvo predlaže da se taj pritvor produži. Obrana - izričito protiv. Sudu se obratio i sam Trifković rekavši da nema veze sa događanjima od 26. listopada te da je i njemu cilj da se otkriju počinitelji. Do odluke suda - Trifković će ostati u pritvoru.

Njegov odvjetnik Tatjana Savić za N1 je kaže - brojne nelogičnosti prate istragu. Traže da predmet preuzme državno pravosuđe.

"Obrani ni u ovom trenutku nije točno jasno što se stavlja Srećku Trifokoviću na teret. Je li izvršitelj, sudionik i li da samo posjeduje saznanja u vezi sa svim ovim", kaže Tatjana Savić, odvjetnica Srećka Trifkovića. A dokle se stiglo sa samom istragom?

Ministar, policijski komesar i glavna županijska tužiteljica danas pred Vladom Sarajevske županije.

Samo jedna točka dnevnog reda. 31 dan poslije - šta je poduzeto u slučaju ubojstva dvojice sarajevskih policajaca?

Kako bi čuli odgovor na to pitanje i prenijeli ga javnosti u zgradu vlade stigli su i brojni novinari. Nakon sat vremena čekanja novinari su zamoljeni da napuste zgradu Vlade Sarajevske županije.

Rečeno je da neće biti izjava za medije te da će biti poslano priopćenje.

Lanac istrage

A u priopćenju između ostalog stoji - i policija i tužiteljstvo predano rade na istrazi. Detalji nisu navedeni a poruka glavne tužiteljice Dalide Burzić je da informacije neće biti uskraćene.

"Informacije o tijeku istrage ne mogu biti prezentirane javnosti. Svi se krećemo i radimo u okvirima svojih ingerencija, a javnosti, kada to bude procijenjeno, informacije neće biti uskraćene", navode u priopćenju Vlade Sarajevske županije.

Naglašava se i da su kaznena djela po nepoznatom počinitelju kao pto je ubojstvo policajca vrlo osjetljiva te da svi u lancu imaju svoju zadaću. Cij otkriti i procesuirati počinitelje. U međuvremenu - ima li javnost praavo znati šta se događa s istragom?

"Opravdano je da se javnosti pita - šokantan je to događaj zaista. Ali imajući u vidu mogućnosti ili nemogućnosti dolaska, pronalaska određenih infomacija, možda dokaza svih onih mjera i radnji koje se postupaju - s druge strane treba prihatiti i dati nadu maksimalnu u organe reda da će sada u sljedećem periodu doći do određenih saznanja",poručuje Jasmin Ahić sa Fakulteta za kriminalistiku UNSA.

Podsjetimo, ubojstvo se dogodilo prije 31 dan. 26. listopada je pucano na policijsku patrolu. Na licu mjesta ubijen je policajac Adis Šehović, a teške ozljede zadobio je Davor Vujnović, koji je u bolnici podlegao povredama.