NIZOZEMSKA Kamion uletio među društvo koje je roštiljalo, šest je mrtvih

Rotterdam kamion nesreća
Screenshot

Šest osoba poginulo je kada se kamion zaletio među skupinu ljudi okupljenih na zabavi uz roštilj, objavila je nizozemska policija o nesreći u gradu Nieuw Beijerland blizu Rotterdama. Šest osoba je poginulo, a ozlijeđeno je još sedam, objavili su nizozemski mediji.

U pomoć je pozvana vučna služba da izvuče vozilo koja pripada španjolskoj tvrtki, navodi agencija dpa. Njemačka agencija dodaje da je u spašavanju unesrećenih sudjelovalo deset ambulantnih vozila i helikopter, a nekoliko je osoba prevezeno u bolnicu. 

Policija nije navela točan broj poginulih, već je samo navela da istražuje nesreću koja se dogodila u subotu oko 19 sati nekih 30 kilometara južno od Rotterdama. Vozač nije ozlijeđen i odveden je u policijsku postaju, javlja NOS.

Kako prenosi 'Daily mail' riječi policijskog glasnogovornika Mirjam Boers, priveden je 46-godišnji španjolski vozač kamiona. Načelnik navedenog mjesta Charlie Aptroot obišao je mjesto ove nesreće, te je izrazio zahvalnost osobama koje su prve pritekle u pomoć unesrećenima. Uputio je izraze sućuti obiteljima smrtno stradalih.