Nevjerovatna priča o smrti reprezentativca Srbije Nemanje Nešića

Nemanja Nešić, smrt, trening, veslanje, Nemanja Nešić, veslanje
U kobnom trenutku s Nešić u čamcu bio je i Miloš Stanojević, koji je uvijek veslao s Nešićem.

- Bio je to uobičajen trening kakve smo imali dva puta tjedno. Malo smo pojačali tempo, sve je bilo normalno, a onda sam čuo kako mi je Nemanja dobacio: "Brate, stani". Okrenuo sam se, upitao ga da li da ublažimo tempo, a on je samo rekao: "Ma okej, okej". Nastavili smo da veslamo, a onda sam osjetio da nešto nije u redu! Ponovo sam se okrenuo, vidio da me čudno gleda i da je blijed kao krpa, a onda se srušio na leđa. Bio sam šokiran - priča Stanojević.

Mladi veslač i trener, koji je iza njih bio u čamcu s motorom, učinili su sve da pomognu Nemanji.
- Odmah smo ga prebacili do obale, gdje nas je već čekala Hitna pomoć. Izvukli smo Nemanju iz čamca i odvezen je u bolnicu, ali spasa mu nije bilo. Nas dvojica smo bili cimeri, eto, malo nam je nedostajalo da se kvalificiramo na Olimpijske igre. Imali smo u rujnu i studenom prošle godine ljekarske preglede, a on se nikad nije požalio ni na šta. Sve je bilo u redu, mada sada izgleda da nije bilo tako. Strašno je ovo što se desilo - ispričao je za Kurir vidno potreseni Miloš Stanojević, koji je jučer po podne, zbog šoka koji je preživio, i sam potražio liječničku pomoć u zemunskoj bolnici!

Dejan Guslov, trener veslačkog kluba Smederevo, čiji je Nemanja bio član, kaže da je Nešić bio na rutinskom treningu poslije kvalifikacijske regate.

- Ne znam ni sam šta da vam kažem. Bio je to rutinski trening poslije kvalifikacijske regate. Takvi treninzi se održavaju u terminu poslije natjecanja i nisu posebno naporni. Nemanji je pozlilo u čamcu - kratko je rekao vidno potreseni Guslov.